Afgelopen week 5942 bezoekers
20823 geregistreerde inkopers
3935 app gebruikers

Verstoorde productieketens vereisen slimme finetuningGeplaatst op: 21 mei 2020

Er zijn columnisten die onderdeel vormen van je vaste leesritme. Voor mij is eentje daarvan Mathijs Bouman van het FD. Afgelopen week schreef hij het stuk ‘Verstoorde productieketens zijn geen reden om alles weer zelf te maken. Integendeel’. Bouman is als macro-econoom vaak lekker feitelijk en zet veel economische zaken in een prettig, helder en scherp perspectief. Maar zijn boodschap in bovengenoemde column ging er bij mij totaal niet in.

Mathijs begint zijn betoog met een uiteenzetting van hoe Donald Trump aankijkt tegen zaken met de oneliner ‘We shouldn’t have supply chains, we should have them all in the US…’ Kijk, zo herken je direct de visionair leider van vooralsnog de grootste economie op onze aardkloot. Hij vervolgt zijn betoog met een uiteenzetting hoe tegenwoordig supply chains in elkaar zitten met een elektrische fiets als voorbeeld… Supply chain management-les voor de gemiddelde huishoudbeursbezoeker.

Mathijs eindigt zijn verhaal met een advies tot diversificatie. ‘Maak de productieketen robuust door vitale onderdelen bij meerdere toeleveranciers in verschillende regio’s te bestellen. Dat betekent meer globalisering, niet minder.’ De zienswijze van een populistische opportunist weerlegt met de inzichten van een macro-econoom. Beiden zitten op...

Lees hier verder


Bron: supplychainmagazine.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders