Afgelopen week 5942 bezoekers
20823 geregistreerde inkopers
3935 app gebruikers

Vlag uit bij Damen: Duitse miljarden-order definitiefGeplaatst op: 21 mei 2020

De fusie tussen Duitse scheepsbouwers German Naval Yards Kiel en Lürssen Group heeft de weg vrijgemaakt voor de Duitse marine-order van Damen Shipyards van 5,3 miljard euro.

De Duitse defensieministerie Annegret Kramp-Karrenbauer heeft bevestigd dat Naval Yards zijn bezwaren tegen de gunning van de opdracht voor de bouw van de vier MKS 180 fregatten heeft ingetrokken. Die ging begin dit jaar naar een consortium onder leiding van Damen Schelde Naval Shipbuilding. Verliezer Naval Yards maakte bezwaar en kondigde een juridische procedure aan.

Aangezien Lürssen Group nu deel uitmaakt van het door Damen geleide consortium en Naval Yards van plan is de krachten te bundelen met Lürssen, is dat traject van de baan. De Duitse minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer heeft laten weten blij te zijn dat de gunningsprocedure nu kan worden voortgezet. Ze hoopt de contracten nog dit jaar te kunnen tekenen.

Grootste exportorder ooit

Het gaat om de grootste Duitse naoorlogse defensie-opdracht. Anderzijds is het voor de Nederlandse scheepsbouw met afstand de grootste exportorder ooit. De Bondsregering besloot het project Europees aan te besteden nadat eerdere opdrachten aan Duitse werven waren uitgelopen op kostenoverschrijdingen en vertraging.

Niettemin stond de Duitse industrie en een flink deel van de Bondsdag op zijn achterste benen toen Damen als winnaar uit de bus kwam. Minister Kramp-Karrenbauer moest daarop beloven dat Europese aanbesteding een eenmalige actie was.

Damen heeft de opdracht bij monde...

Lees hier verder


Bron: nieuwsbladtransport.nl

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders