Afgelopen week 5562 bezoekers
19671 geregistreerde inkopers
3249 app gebruikers

Vuurdoop nieuwe aanjager aanbesteden: “Tenderen draait om reële prijs”Geplaatst op: 08 nov. 2018

De narrigheid rond aanbesteden is nog lang niet opgelost. Oud-wethouder Karsten Klein is de nieuwe aanjager voor het traject Beter Aanbesteden. Aan hem de schone taak om de 23 actiepunten uit te voeren die zijn bedacht om het tenderen soepeler te laten verlopen.

Klein moet halverwege het stokje overnemen van Matthijs Huizing die juist wethouder is geworden in Oegstgeest. Zo halverwege een rijdende trein opstappen, vindt hij geen probleem. De tussenstand: 8 van de 23 punten zijn al uitgevoerd. “Maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Daar ga ik aan trekken. Daarvoor ben ik graag het boegbeeld.”

Als CDA-wethouder van Den Haag had hij altijd al een zwak voor het MKB, heeft ervaring als overheidsopdrachtgever, maar begrijpt ook de belangen van het bedrijfsleven. Kortom zijn nieuwe rol als aanjager is hem op het lijf geschreven, denkt hij.

Klein is nog maar twee weken begonnen in zijn nieuwe rol en wordt tijdens de Marktdag Ondernemend Samen werken provincie Utrecht meteen in het diepe gegooid. Even kennismaken.

Nog geen twee weken aanjager Beter aanbesteden en dan meteen op het podium met Diederik Samsom en Doekle Terpstra.

Waarom deze rol als aanjager?
“Min of meer toevallig. Ik ben gevraagd door het ministerie van Economische Zaken en heb meteen ja gezegd. Als wethouder Economische Zaken weet ik hoe ...

Lees hier verder

Bronlocatie van dit artikel
Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders