Afgelopen week 5834 bezoekers
20203 geregistreerde inkopers
3542 app gebruikers

Best Value: van BVP naar BVA (met BV B-certificaat)

Opleiding start op: 18 sep. 2019 09:00

€ 1.190,00 - excl. btw | 2 dagdelen


Minder kosten, betere kwaliteit en meer transparantie zijn belangrijke factoren om de Best Value Aanpak als nieuwe filosofie te omarmen. Best Value is de laatste jaren, zowel aan inkoop- als verkoopzijde, dan ook aan een flinke opmars bezig bij de overheid en in het bedrijfsleven. Het concept van de Best Value Aanpak lijkt eenvoudig: geef de opdrachtnemer meer vrijheid en laat de markt haar werk doen. De beste leveranciers zullen zich dan vanzelf onderscheiden tegen betaalbare tarieven.

Maar, de Best Value Aanpak werkt alleen optimaal als het gedachtegoed van de grondlegger Prof. Dr. Dean Kashiwagi consequent wordt gehanteerd. In de praktijk zien we in Nederland steeds vaker dat er varianten en mengvormen worden gebruikt die de essentie van de Best Value aanpak missen. Waardoor het resultaat verre van optimaal is.

U leert daarom een transitie te maken van de Best Value Procurement (BVP of prestatie-inkoop) naar de Best Value Aanpak (BVA). Dat betekent dat u, in tegenstelling tot wat er over het algemeen in Nederland wordt geleerd, tijdens deze training wordt meegenomen in het gedachtegoed van Prof. Dr. Kashiwagi. Hierdoor ontdekt u wat de verschillen zijn tussen de Nederlandse BVP en de oorspronkelijke BVA. Naast prestatie-inkoop, leert u veel meer over risico- en projectmanagement. Onder andere door gebruik van een Weekly Risk Report en Directors Report. Trainer Pascal Evertz heeft een artikel gepubliceerd over dit onderwerp. Lees het artikel hier.

Wat maakt de Best Value aanpak bijzonder en waardvol?

  • Het vinden van de juiste manier van leiderschap en projectmanagement.
  • Effectief risicomanagement om verrassingen en meerwerk te voorkomen.
  • Het reduceren van capaciteit in management, controle en aansturing.
  • Betere resultaten, ofwel: lagere kosten en meer winst.

Programma

Tijdens deze tweedaagse training leert u een succesvolle vertaalslag te maken van Best Value Procurement naar de voordelen van werken op basis van de Best Value Aanpak. Zowel de inkoop- als de verkoopzijde komen aan bod. Na afloop van deze training beschikt u over de basiskennis om Best Value in de praktijk toe te passen.

Dag 1:

09:00 Ontvangst
09.30 Start dagdeel 1 (theorie & proces)
12:30 Lunch
13:30 Dagdeel 2 (casus)
17:00 Pauze
17:30 Dagdeel 3 (examen)
20:00 Afsluiting en diner

Dag 2:

09.00 Ontvangst
09.30 Start dagdeel 4 (Best Value filosofie)
12:30 Lunch
13:30 Dagdeel 5 (examen)
17:00 Afsluiting

Doelgroep

Deze basistraining is geschikt voor personen die nog geen kennis hebben van de Best Value methode en in de praktijk willen gaan starten met Best Value trajecten.

De Best Value Aanpak is van waarde voor zowel de publieke sector als het bedrijfsleven, en daarbij voor zowel de inkoop- als de verkoopzijde. Ook voor bidmanagers is deze training waardevol. Tijdens de training bespreken we toepassingen, van bouw- en infrastructurele projecten tot ICT en facilitair.

(N.B. Bent u al in het bezit van het B-certificaat en is deze aan vernieuwing toe? Dan verwijzen wij u graag naar de training Best Value B+ certificering.)

Certificering

U ontvangt een B-certificaat (B-certificering Best Value).

Locatie & tijd

Locatie: Den Dolder en Eindhoven
Duur: 2 dagen
Aan deze training kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Bij voldoende belangstelling plannen we extra trainingen in.
Het minimale aantal deelnemers voor deze training is 5.

Investering

U investeert twee dagen van uw tijd en € 1.190,- excl. btw per persoon. Inclusief koffie, thee, frisdrank, lunches en één diner.

Trainers

De training Best Value: van BVP naar BVA wordt verzorgd door Pascal Evertz en Jolanda Lempers. Wij stellen Pascal en Jolanda graag aan u voor.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de training Best Value: van BVP naar BVA? Neem dan contact op met Hans Schurgers via Hans.Schurgers@hetnic.nl of +31 (0)6 - 29 00 08 36.

Trainingsdata

  • 18-09-2019 09:00 Soestdijkerweg 17, 3734 MG Den Dolder
  • 19-09-2019 17:00 Soestdijkerweg 17, 3734 MG Den Dolder
Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders