Afgelopen week 5003 bezoekers
18565 geregistreerde inkopers
2947 app gebruikers

Contractmanagement Sociaal Domein (kennissessie)

Opleiding start op: 11 nov. 2018 15:00

Inkoop en contractmanagement in de publieke sector staat voor grote uitdagingen, zeker als dit het sociaal domein betreft. Dit domein bestrijkt inmiddels bijna 60% van de totale begroting van gemeenten. Als er na het aanbesteden zorgcontracten worden afgesloten, hoe bereikt men dan dat die contracten goed worden gemanaged. Wat is er dan zo bijzonder aan het contractmanagement in het sociaal domein? Loopt men daar dan tegen andere zaken aan dan bij andere gemeentelijke domeinen? En hoe kan men daar dan het beste mee omgaan?


Bijna 17 miljard euro gaat er jaarlijks om binnen het sociaal domein. De veranderingen op landelijk en gemeenteniveau binnen het sociaal domein zorgen voor een dynamische contractmanagement omgeving. NIC Academy heeft onderzoek laten doen naar de huidige status omtrent volwassenheid van contractmanagement binnen het sociaal domein in Nederland. In de kennissessie worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek met u gedeeld. Daarna gaan we specifiek per onderwerp kijken naar mogelijke oplossingen in een interactieve setting met professionals van NIC Inkoopprojecten en vanuit het werkveld.

Programma
In deze kennissessie laten we u kennis maken met de uitkomsten van een onderzoek dat dit jaar heeft plaatsgevonden omtrent contractmanagement binnen het sociaal domein. Vervolgens gaan we op zoek naar herkenning en bewustwording in een interactieve setting aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook uw voorbeelden hebben ruimte voor discussie. Samen met de trainers en professionals worden er oplossingen en tips gegeven hoe de uitdagingen die u ervaart kunnen worden opgelost.

Doelgroep
De kennissessie is bedoeld voor inkopers, contractmanagers, projectleiders en (beleids)medewerkers binnen het gemeentelijke sociaal domein, die betrokken zijn bij het borgen van zorg aan de burgers en er voor willen zorgen dat de kwaliteit van zorg adequaat en conform contractering is.

Plaats & Tijd

Datum: 11 december 2018.
Locatie: WTC The Hague, Pr. Margrietplantsoen 33, 2595 AM Den Haag
Duur: 15:00 uur tot 17:30 uur (inclusief borrel)

Gratis aanmelden
U kunt zich kosteloos aanmelden via onderstaande button.

Sprekers/Trainers
Deze kennissessie wordt verzorgd door Toon van Straaten (onderzoeker), Angelique Michels (contractmanager sociaal domein).

Kosten
€ 0,00 - excl. btw

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over deze kennissessie? Neem dan contact op met Hans Schurgers via Hans.Schurgers@hetnic.nl of 06 20 01 35 37.

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders