Afgelopen week 5841 bezoekers
21227 geregistreerde inkopers
4328 app gebruikers

Contractmanagement Sociaal Domein voor gemeente

Opleiding start op: 12 apr. 2021 09:00

Deze training geeft gemeenten grip op de contracten die vanuit sociaal domein met de markt zijn afgesloten. In 2 dagen leer je alles over contractmanagement in het sociaal domein.


Na deze training heb je

 • Kennis om actuele ontwikkelingen te vertalen naar kansen en risico’s
 • Concrete stappen om persoonlijk te groeien in contractmanagement
 • Handvatten voor het management van jouw contracten
 • Tools om risico’s van contractmanagement inzichtelijk te maken

Waarom een training Contractmanagement in het sociaal domein voor gemeenten?

Ieder jaar sluiten gemeenten contracten met zorgaanbieders af. Hoe krijg je nu grip op deze contracten? Hoe ga je contracten managen? Wie krijgt hierin welke rol? Hoe richt je de interne processen in? En, hoe zorg je ervoor dat je gemeente gaat wennen aan zakelijke rationaliteit en aan een andere marktdynamiek? In deze praktijkgerichte training krijg je antwoord op deze vragen.

Voor wie is de training Contractmanagement in het sociaal domein voor gemeenten geschikt?

Deze training is voor beleidsmedewerkers, inkopers, contractmanagers en projectmanagers die betrokken zijn bij inkoop en/of contractmanagement binnen het sociaal domein. Een hbo-werk- en denkniveau is voor deze training gewenst. Lees ook de ervaring van oud-cursiste Suzanne van Boven.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Kenmerken en processen van de zorg
 • Gevolgen nieuwe richtlijnen
 • Contractmanagement opzetten binnen het sociaal domein
 • Stappenplan om contractmanagement aan te sturen
 • Kernindicatoren in contracten met zorgaanbieders

In 2015, toen de decentralisatie een feit werd, was ik nog HRM-adviseur voor het sociaal domein. Er kwamen intern nieuwe functies, waaronder die van contractmanager. Bij het inlezen in de nieuwe materie viel me direct op dat we aan de voorkant goed hadden nagedacht over de contracten, maar dat er onvoldoende is stilgestaan hoe we die contracten zouden gaan managen. Ik kwam op internet de NEVI-training Contractmanagement Sociaal Domein tegen. Dat was precies wat ik zocht: lekker overzichtelijk in twee dagen. We zaten met een groep van negen contractmanagers uit het hele land. Ik vond het interessant om te zien hoe andere gemeenten contractmanagement hebben ingericht. Ik heb op dit gebied veel van medecursisten geleerd. In korte tijd maak je veel onbewuste kennis expliciet en concreet toepasbaar. Dat is heel waardevol. En: Het is prettig dat ik nu een breder netwerk heb.

Suzanne van Boven, contractmanager Wmo Sociaal Domein bij Meerinzicht, een samenwerkingsverband van de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde over Nevi-training Contractmanagement Sociaal Domein

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen.

Trainingsduur

2-daagse training.

Werkvormen

Theorie, praktijk, discussie en cases wisselen elkaar af. Je krijgt handige tips en oefent aan de hand van voorbeelden en modellen uit de praktijk. Verder krijg je alle ruimte om van jouw medecursisten te leren en te reflecteren op jouw eigen ervaringen en die van anderen.

Overnachten?

Wil je overnachten? Dan reserveer je gemakkelijk zelf een kamer bij de accommodatie. Nevi heeft een speciale prijs voor je geregeld. Wil je hier gebruik van maken? Reserveer dan zelf bij de locatie, onder vermelding van Nevi training. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. De betaling voor de overnachting regel je eenvoudig met de accommodatie zelf.

NEVI BASIC € 1.695,00 VANAFPRIJS - EXCL. BTW (Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang tot ons netwerk
NEVI PRO € 1.405,00 VANAFPRIJS - EXCL. BTW (Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

Gewenste locatie en startdatum:

VEENENDAAL

 • 12 apr 2021 - 2 bijeenkomsten - 09:30 - 20:00
 • 05 okt 2021 - 2 bijeenkomsten - 09:30 - 20:00

ZOETERMEER

 • 29 jun 2021 - 2 bijeenkomsten - 09:30 - 20:00

De praktijkexpert(s)

John Weinstock, Programmamanager & Trainer NEVI Purspective

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders