Afgelopen week 5425 bezoekers
18857 geregistreerde inkopers
3059 app gebruikers

Effectief Onderhandelen

Opleiding start op: 18 feb. 2019 09:00

Effectief Onderhandelen is een praktisch programma, waarin je in korte tijd ontdekt welk gedrag je invloedrijker maakt als onderhandelaar. Kom zelf sterker uit elke onderhandeling én zorg tegelijkertijd voor een win-win situatie waar iedereen tevreden mee is.

Een goede onderhandelaar kent niet alleen de beste strategie voor zijn onderhandelingsproces, maar is ook in staat om duurzame relaties op te bouwen met zijn gesprekspartners.

Je kijkt naar de verschillende fasen in het onderhandelproces en je leert welk gedrag je kunt inzetten voor een effectief en duurzaam resultaat. De combinatie van kennis over het Onderhandelmodel® en het oefenen met invloedgedrag zorgt ervoor dat je een succesvolle onderhandelaar wordt.

In dit programma leer je om te gaan met alle aspecten van het onderhandelproces.

Aan de hand van het Onderhandelmodel® en het Invloedmodel® doe je tactische- en strategische kennis en vaardigheden op om succesvol te kunnen onderhandelen met collega’s, medewerkers, leidinggevenden en externe onderhandelaars.

 • Je leert hoe je een ‘win-win’-onderhandelingsresultaat realiseert en hoe je de relatie met een andere partij versterkt.
 • Je leert je stevig op te stellen als dat nodig is en jezelf professioneel te profileren.
 • Je weet te balanceren tussen doel en relatie en kan schakelen tussen vraag en aanbod.
 • Je weet welke opstellingen en tactieken je kunt inzetten tijdens onderhandelingen.

Dit intensieve en praktische programma bevat 20% theorie en 80% oefenen met het Onderhandelmodel®.

Resultaat

Aan het eind van deze twee dagen:

 • Herken je jouw invloedstijlen en kun je afwegen om welk invloedgedrag een onderhandel-situatie vraagt (schakelen).
 • Begrijp je hoe je effectief invloed kunt uitoefenen op het onderhandelproces.
 • Weet je hoe je optimale resultaten behaalt tijdens commerciële- en interne onderhandelingen.
 • Kun je belangentegenstellingen oplossen zonder jouw eigen belangen uit het oog te verliezen.
 • Weet je meer uit een onderhandeling te slepen zonder de relatie onder druk te zetten.
 • Leer je hoe je een onderhandeling kunt sturen.

Voor wie?

Je bent werkzaam op HBO+ niveau en zoekt een compacte onderhandeltraining met hoge snelheid, gericht op de praktijk. Het programma Effectief Onderhandelen is voor onderhandelaars die willen weten wat hun sterke kanten zijn en welke kanten ze nog verder kunnen ontwikkelen om zo meer succes te kunnen boeken bij interne en externe onderhandelingen.

Opbouw

Effectief Onderhandelen is een praktijkgericht programma met een online voorbereidingstraject, twee externe trainingsdagen en support tools die je helpen bij de vertaling naar de dagelijkse praktijk.

Stap 1: 360-graden feedback assessment; Influence Style Inventory (ISI)
Stap 2: Persoonlijke digitale intake
Stap 3: Twee trainingsdagen
Stap 4: Effectmeting

Stap 1 & 2: ISI & Persoonlijke digitale intake
Je start het programma door in te loggen op ons digitale leerplatform, de Zuidema Influence Hub®. Daar krijg je toegang tot je eigen pagina waarop de eerste taak op je wacht, het invullen van de Influence Style Inventory (ISI). Hiermee kun je jouw onderhandelvaardigheid en voorkeursgedrag analyseren. Daarna krijg je de uitnodiging om een digitale intake te doen. Deze helpt je om jouw prestatie- en leerdoelen die je wilt behalen, helder voor ogen te krijgen.

Stap 3: trainingsdagen

Trainingsdag 1

Na een kennismaking met de trainer en mededeelnemers start het programma met een oefening teamonderhandeling. Daarna verken je de kracht van de verschillende invloedstijlen uit het Invloedmodel® en leer je deze effectief in te zetten aan de hand van korte oefeningen en rollenspelen. Je doorloopt de fasen van het Onderhandelmodel® en krijgt inzicht in de manier waarop je de invloedstijlen van het Invloedmodel®per fase in kunt zetten. Je besteedt aandacht aan de begrippen behoefte, doel en valuta binnen onderhandelingen en oefent hier intensief mee.

Trainingsdag 2
Deze dag staat in het teken van het thema ‘Strategie en tactiek bij onderhandelingen’. Je doet oefeningen rondom dit thema, die naderhand uitvoerig worden geëvalueerd. ‘s Middags ga je aan de slag met jouw Critical Influence Situatie (CIS). Een voor jou belangrijke invloed/onderhandelsituatie, gerelateerd aan de praktijk, die je op korte termijn toe gaat passen in jouw werksituatie. Je oefent deze casus met een trainingsacteur. De CIS geeft houvast en helpt je om wat je geleerd hebt in de training daadwerkelijk toe te passen in de praktijk.

Stap 4: Terug naar de praktijk - effectmeting
Hoe breng je het geleerde in de training terug naar de praktijk? De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen te formuleren: wat zijn je belangrijkste inzichten en hoe ga die toepassen in het werk? Je kunt de Zuidema Influence Hub® gebruiken als naslagwerk. Zes weken na de trainingsdagen krijg je een uitnodiging om op je doelen te reflecteren via de effectmeting.

Prijs en informatie

Trainingstijden
De eerste trainingsdag duurt ongeveer van 9.00 tot 20.00. De tweede dag eindigt ongeveer rond 17:00.
De exacte tijden per dag ontvang je na inschrijving. Het diner wordt na afloop van de eerste trainingsdag geserveerd.

PE-uren
NBA geregistreerde Accountants ontvangen 14 PE-uren voor het volgen van dit programma. Via het inschrijfformulier kun je aangeven dat je PE-uren wenst te ontvangen.

Programmakosten (excl. btw en arrangementskosten)
€ 1.395,-

Arrangementskosten (excl. btw)*
€ 230,- exclusief overnachting
€ 340,- inclusief overnachting

*Arrangement

Wees je ervan bewust dat we altijd arrangementskosten in rekening brengen naast de programmakosten, ook als je niet blijft overnachten. Dit zijn namelijk de kosten voor catering tijdens de trainingsdagen (onbeperkt koffie, thee en ijswater; lunch; snack; en diner met drankjes), zaalhuur, en apparatuur (video-materiaal, beamers e.o.). Als je wel blijft overnachten is er 1 overnachting en 1x ontbijt inbegrepen.

BtwOp de gehele factuur brengen wij 21% btw in rekening. Mocht het niet mogelijk zijn voor jouw organisatie om btw af te trekken, bieden wij ook een btw-vrije factuur aan. Op deze factuur brengen wij een 10% btw-vrije correctie in rekening. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je dit op het inschrijfformulier aangeven.

Algemene VoorwaardenOp bovenstaand zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Speciale voorwaardenMet sommige organisaties hebben wij een raamovereenkomst afgesloten. Wil je weten of dit ook geldt voor jou organisatie? Neem dan contact op met Customer Service.

Data

 • 18 feb t/m 19 feb 2019, House of Influence, Oosterbeek
 • 11 mrt t/m 12 mrt 2019, Den Haag
 • 11 apr t/m 12 apr 2019, House of Influence, Oosterbeek
 • 12 jul t/m 13 jul 2019, Weekend, House of Influence, Oosterbeek
 • 2 sep t/m 3 sep 2019, Den Dolder
 • 4 nov t/m 5 nov 2019, House of Influence, Oosterbeek

1 Op het moment dat een training vol is kun je je inschrijven voor de wachtlijst. De kans dat je alsnog op deze datum kunt deelnemen verschilt per training. Je krijgt hierover zo snel mogelijk bericht van ons.

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders