Afgelopen week 5275 bezoekers
20275 geregistreerde inkopers
3590 app gebruikers

EMVI – Beste Prijs Kwaliteit

Opleiding start op: 03 okt. 2019 09:00

Seminar EMVIBeste Prijs Kwaliteit

 • Donderdag 3 oktober 2019 en op dinsdag 10 december 2019
 • Zoetermeer
 • Van 9.30 uur tot 16.00 uur
 • € 695.00 excl. 21% BTW en exclusief kortingsopties

Veel voor weinig of waar voor uw geld?

De beste verdeling van kostprijs en kwaliteit is altijd interessant. Maar het zwaartepunt van dit seminar ligt bij het maximaal benutten van de marktwerking, gebruikmakend van de (verplichte) selectie- en guncriteria. We hebben het over innovatief aanbesteden, functioneel en/of technisch, en resultaatgericht. Thema’s als Social Return, MVO, circulair en dergelijke worden uitgebreid meegenomen. Alles wordt vertaald naar de aanbestedingsfase en de contractmanagementfase. Inkoop- en verkoop volwassenheid zullen we door middel van ontwikkelpiramides praktisch in beeld brengen. Dit seminar staat bol van praktische casuïstiek en eigen inbreng van u.

De markt doorzien

Marktpenetratie met een duidelijk doel, dat biedt dit seminar voor u. Geen goedkoop, geen duurkoop, maar ‘beste koop’. Daar doen aanbestedende en inkopende partijen allebei hun voordeel mee. Dit seminar verschaft u alle kennis voor de beste tactiek in het spanningsveld dat wordt bepaald door de (veranderende) wet- en regelgeving in aanbestedingstheorie en -praktijk. De ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’, daarover gaan we het hebben.

Resultaat van het Seminar

Zwaartepunt van dit seminar ligt op het maximaal benutten van de markt, gebruikmakend van de selectie- en guncriteria. Kennis van BPKV – EMVI, de achtergronden, de toepassing en de procedure. Alles om de noodzaak van de toepasbaarheid bij aanbestedingen te kunnen bepalen. U leert van de ervaringen van medecursisten uit andere beroepsgroepen en u ziet de strategische kansen van uw groeiende kennis: het gaat immers om het heel precies formuleren van de juiste vraag (en voor de verkopende partijen om het heel precies en adequaat inspelen op de juiste vraag). Het seminar bevat veel casuïstiek en eigen inbreng van u. Directe toepasbaarheid in de praktijk is het doel. De didactisch doordachte opzet van theorie en casuïstiek wordt hoog gewaardeerd door de deelnemers.

Programma Seminar EMVI – Beste Prijs Kwaliteit

 • Europese richtlijnen en nationale wetgeving in historisch perspectief.
 • Aanbestedingswet 2012, versie 2016.
 • Wat is EMVI en BPKV?
 • Praktisch toepasbare modellen.
 • Waar vinden we de BPKV en wie en hoe beïnvloeden dit?
 • Juridisch kader en jurisprudentie.
 • Casuïstiek.
 • Rekenmethodes en beoordelingen.
 • Alternatieve methode.
 • Vragen en certificaten.

Voor wie?

Het seminar heeft aantoonbare meerwaarde voor aanbestedende diensten: managers, directeuren, projectleiders, juristen, controllers, materiedeskundigen, staffunctionarissen, inkoop, etc. Zij leren hoe lastig het is om de vraag heel precies te formuleren en zo te stellen dat je ook echt exact krijgt wat je vraagt. En het bedrijfsleven, de inschrijvende partijen: managers, directeuren, projectleiders tendermanagement, verkoop en accountmanagement, etc. Zij profiteren van een groeiend strategisch inzicht in en kijk op de lange termijn wensen van aanbestedende diensten.

Aanpak

Een seminar met een hoog interactief gehalte, vraaggestuurd, afwisselend theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Deelnemers krijgen na afloop praktische rekenmodellen mee naar huis. We behandelen voorbeelden van de operationele doelen van de aanbestedende partijen (‘wat wil ik eigenlijk kopen’), voorbeelden van tactische doelen (‘kan ik een slimmere combinatie aankopen?’) vertaald naar strategische doelen (waar wil ik met mijn aankopen over een paar jaar zijn?’). Inkoop volwassenheid wordt gemaximaliseerd en ook de verkopende partijen kunnen er hun voordeel mee doen.

De trainer

John Kauerz, al jaren veel gevraagde trainer, spreker en consultant. Actief in de publieke sector en het bedrijfsleven. Geruime ervaring met de inkoop- en aanbestedingszijde, maar ook met de verkoop- en inschrijfzijde van het proces. Met name op het gebied van prestatieverbetering in de rollen van kwartiermaker, manager en projectleider. De tevredenheidsscore van de seminars van het Innovatieplatform Helpdesk Aanbesteden ligt al jaren rond een 8. Zie ook de referenties elders op onze website.

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders