Afgelopen week 5423 bezoekers
19659 geregistreerde inkopers
3245 app gebruikers

Facilitaire regievoering in de praktijk

Opleiding start op: 25 apr. 2019 09:00

Succesvol uitbesteden met een passende business case


Om aansluiting te houden met veranderingen binnen uw organisatie kunt u met de facilitaire organisatie niet achterblijven. Hoe zorgt u voor flexibiliteit en tegelijkertijd continuïteit van uw dienstverlening? Met facilitaire regievoering kunt u de uitvoering van diensten geheel of gedeeltelijk uitbesteden en verder professionaliseren. Hoe maakt u hier een succes van in de praktijk? Tijdens deze masterclass krijgt u alles te horen over de pro's en cons van uitbesteden en het inrichten van een regieorganisatie.

Overzicht

De masterclass 'Facilitaire Regievoering in de praktijk' biedt naast theoretisch inzicht ook praktijkvoorbeelden en performance modellen. U krijgt kennis en inspiratie aangereikt om regievoering dusdanig te organiseren, dat u een grotere meerwaarde kunt realiseren voor uw organisatie en vraag en aanbod optimaal op elkaar kunt afstemmen. Deze masterclass biedt u als deelnemer alle ruimte voor interactie met de sprekers en de cursisten onderling. Tevens wordt u uitgedaagd om uw eigen casuïstiek in te brengen. De masterclass is daarmee optimaal afgestemd op uw eigen situatie en behoeften!

Programma

10.00 uur
Wie zijn mijn klanten en hoe kom ik achter hun specifieke behoeften?

11.00 uur
Het belang van een goede scenario en business case analyse.

12.00 uur
Lunch

13.00 uur
Hoe richt ik een toekomstbestendige en passende regieorganisatie in?

14.00 uur
Hoe gaat u om met de zogenaamde ‘make-or-buy’- afwegingen: outputsturing of een resultaatgerichte afspraak?

15.00 uur
Pauze

15.30 uur
Hoe houd ik grip en controle op mijn eigen facilitaire organisatie?

16.30 uur
Hoe borg ik toekomstbestendigheid, innovatiekracht en marktconformiteit?

17.30 uur
Afsluiting en borrel

Een half uur voor start van het programma bent u al van harte welkom. U kunt dan gerust een kopje thee of koffie drinken!

Sprekers

Ron Dillen, Directeur FGB Facility Group

Ron Dillen is initiatiefnemer/ oprichter van FGB Facility Group. Ron is verantwoordelijk voor de directievoering over alle activiteiten van FGB Facility Group. Als senior consultant was Ron de afgelopen jaren voornamelijk betrokken bij het ondersteunen en adviseren van senior management van organisaties (in zowel de profit als de non-profit-sector) bij het inrichten van facilitaire regie-organisaties, het opstellen van scenario-businesscases gericht op het verder professionaliseren van facilitaire organisaties en facilitaire diensten alsmede het begeleiden van integrale outsourcingsprojecten (IFM).

Maurice van Brussel, eigenaar van Brussel Change Support

Maurice is jarenlang werkzaam als Business development director bij AAFM en in die rol betrokken geweest bij de succesvolle implementatie van Integrale outsourcingscontracten bij o.a. Philips, Van Lanschot en Ernst & Young.

Resultaat van de Masterclass

Tijdens de masterclass komen de volgende concrete zaken uitgebreid aan de orde:

  • Hoe maakt u een passende invulling van de klantbehoefte?
  • Wat zijn de hoofdprocessen in regievoering?
  • Hoe gaat u om met de zogenaamde ‘make-or-buy’ – afwegingen: outputsturing of een resultaatgerichte afspraak?
  • Op welke wijze stelt u een passende business case op?
  • Hoe borgt u marktconformiteit en innovatie in de dienstverlening?
  • Hoe houdt u grip en controle op uw eigen facilitaire organisatie?

Doelgroep

De masterclass ‘Facilitaire Regievoering in de praktijk’ is speciaal ontwikkeld voor Facilitair Directeuren, Facilitair Managers, Managers Bedrijfsvoering, Managers Shared Services Centers en CREM-ers die verantwoordelijk zijn en/of direct betrokken zijn bij (integrale) outsourcingstrajecten en het inrichten van een moderne en professionele facilitaire regieorganisatie.

Wilt u samen met collega's de masterclass 'Facilitaire Regievoering in de praktijk' volgen, dan is een opleiding in uw eigen organisatie een effectieve oplossing. F-Academy kan ook programma's op maat ontwerpen voor uw organisatie. Weet u niet zeker of deze masterclass het beste aansluit bij uw leerbehoefte? Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Deelname

Deelname aan de masterclass kost € 790,- (excl. 21% btw) per persoon. De prijs is inclusief lunch en documentatiemateriaal.
6 tot 16 deelnemers.

Overzicht van alle beschikbare data en locaties:

do 25 april 2019 - Postillion Hotel , Bunnik
di 10 september 2019 - Green Village, Nieuwegein

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders