Gunningsmodellen met impact

Startdatum:
30-10-24 09:00

In de training Gunningsmodellen met impact (voorheen: Absolute beoordelingsmodellen opstellen) leer je wanneer je welke gunningsmethoden en absolute scoremethoden het beste toe kunt passen. Meld je aan!

Na deze training heb je:

  • Een keuzemodel voor het kiezen van een geschikte gunningsmethode
  • Kennis van de beslismethode AHP
  • Kennis van de voor- en nadelen van absoluut en relatief scoren van gunningscriteria

Over deze training
AANTAL PLEKKEN 16
PRIJS € 856,00 excl. btw
LEDENPRIJS € 727,00 excl. btw

Waarom een training Gunningsmodellen met impact?
Hoe vertaal je de inkoopbehoefte van jouw organisatie in een passend gunningsmodel? Hoe zorg je ervoor dat het juiste onderscheidende vermogen ontstaat?

Het antwoord op deze vragen krijg je van Prof. dr. ir. Fredo Schotanus, principal consultant bij Significant Synergy en professor bij de Universiteit Utrecht. In de training ervaar je aan de hand van zes stappen dat kiezen absoluut een kunst is. Onder andere komt aan de orde hoe je met het juiste gebruik van gunningscriteria, gewichten, scoremethoden en gunningsmethoden een substantiële bijdrage kunt leveren aan het realiseren van de inkoopdoelstellingen van jouw organisatie. Je krijgt inzicht in welke gunningsmethode welk effect heeft en wanneer het dus aansluit op jouw behoeften. Ten slotte wordt ingegaan op de beslismethode AHP die je kunt gebruiken om gewichten vast te stellen. Ook wordt het onderwerp absoluut en relatief scoren van gunningscriteria behandelt, waarbij wordt ingegaan op het opstellen van een absolute scoremethode.

Voor wie is de training Aanbestedingswet Absoluut en relatief beoordelen geschikt?
Wij hebben deze training ontwikkeld voor inkopers uit de publieke sector die werken op tactisch niveau en de basisregels van aanbesteden kennen. Het helpt als je de training Aanbestedingswet – Basis, Aanbestedingswet Refreher, Professional Publiek – Nevi 1 of Expert Publiek – Nevi 2 hebt afgerond, maar dit is niet verplicht.

Planning

ZEIST – 30 okt 2024 – 09:00 – 17:00 – Nevi House of Procurement

Welke onderwerpen komen er aan bod?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. De verschillende onderdelen van gunningsmodellen in vogelvlucht
  2. Gunningsmethoden, zoals Gunnen op Waarde, Adapted Value for Money, Laagst Acceptabele Bod, etc.
  3. Gewichten vaststellen
  4. Absoluut en relatief scoren

De praktijkexpert
Fredo Schotanus Prof.dr.ir.: Bijzonder hoogleraar Public Procurement, Utrecht University