Afgelopen week 5275 bezoekers
20275 geregistreerde inkopers
3590 app gebruikers

Inkoop verandermanagement - Drie levels

Opleiding start op: 07 nov. 2019 10:00

Training Inkoop verandermanagement

In deze vierdaagse training benaderen we inkoopontwikkeling vanuit drie verschillende levels; het veranderproces van de inkoopprofessional, van het inkoopteam, en van de inkoopomgeving. Bovendien kijken we naar de wijze waarop jij anderen als bruggenbouwer kunt ondersteunen bij het behalen van gewenste business resultaten.

Drie levels

Het inkoopvak maakt grote veranderingen door, waarbij inspectie en controle moeten worden losgelaten. Dat vraagt om een andere mindset en ander gedrag van inkoopprofessionals; interactie, vertrouwen, loyaliteit en openheid. Een relatie opbouwen met de business en ontwikkeling van de inkoopfunctie binnen organisaties versus de focus op de ontwikkeling van de inkoopafdeling.

In de praktijk krijgen we te maken met complexe situaties met uiteenlopende belangen en emoties. Dit kan resulteren in moeizame samenwerkingsrelaties, teruglopende teamprestaties, en escalerende conflictsituaties. Echt succesvol veranderen van inkoop vraagt om een duurzame aanpak.

Het begint met zelfkennis; weten wat voor professional jij bent, wat jouw drijfveren zijn, waar jouw kracht ligt. En waar ook niet. Daarom staat de eerste dag in het teken van persoonlijk leiderschap. Je onderzoekt welke inkooprol het beste bij jou past. Je ziet waar jouw ontwikkelingsmogelijkheden liggen. Je ontdekt hoe je meer energie en voldoening uit het inkoopwerk haalt. Je krijgt methodieken aangereikt om jouw doelen in de praktijk succesvol te realiseren.

Alleen kun je niets. Jouw succes met Inkoop is afhankelijk van de samenwerking binnen het inkoopteam. Maar hoe kun je als teamlid energiek meegaan in de voortdurende beweging in de organisatie? Hoe ga je om met onderlinge verschillen? Vandaar dat de tweede dag in het teken staat van de wijze waarop je de relatie en samenwerking met jouw collega’s kunt optimaliseren.

De derde dag gaat vooral over het vergroten van sociale slagkracht. Communicatie is meer dan een trukendoos met technieken en vaardigheden. Het draait om het positief beïnvloeden van anderen in jouw inkoopomgeving. Daarbij geldt dat veranderen draait om gunnen. Het is een primair en emotioneel proces. Je krijgt inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijl. Want alleen met een goed bewustzijn van je eigen aanpak is het mogelijk om effectief contact te maken met anderen.

Tijdens dag vier gaan we dieper in op de benodigde vaardigheden om de verbindende factor te kunnen zijn in veranderprocessen. Als bruggenbouwer leer je anderen te coachen bij het vinden van duurzame oplossingen voor complexe vraagstukken.

De training kenmerkt zich door een dynamische en veilige sfeer waarin ruimte bestaat om oprechte eigen keuzes te maken. Tijdens de training wordt voortdurend aandacht besteed aan de vertaalslag die nodig voor de praktische toepassing in jouw eigen inkooppraktijk.

Voor wie

Deze training is geschikt voor alle professionals binnen de inkoopfunctie die hun persoonlijke slagvaardigheid willen verbeteren gericht op het succesvol veranderen van inkoop. Bijvoorbeeld inkoopadviseurs, inkoopmanagers, contractmanagers, accountmanagers, facility managers, categoriemanagers.

Resultaat

Na het doorlopen van deze training heb je:

  • Beter zicht op de inkoopverandering die bij jou past;
  • Een goed bewustzijn van de groepsdynamiek die nodig is voor een slagvaardig inkoopteam;
  • Meer positieve invloed bij het doorvoeren van veranderingen in de organisatie;
  • Tools in handen om complexe vraagstukken objectief te kunnen begeleiden;
  • Communicatieve vaardigheden ontwikkeld om anderen te coachen en inspireren bij verandering;
  • Je eigen ontwikkelingsmogelijkheden in kaart gebracht.

Inclusief

Het trainingsmateriaal wordt digitaal aangeboden. Als naslagwerk gebruiken wij een interactief iBook met daarin filmpjes, animaties en downloads. Dit boek is uitsluitend op een Apple iPad te lezen. Daarom leveren wij bij deze leergang een Apple iPad (wifi) mee.

Bij de prijs voor deze 4-daagse training zijn de iPad, het interactieve iBook, lunches, het diner na de eerste en laatste dag en vrij gebruik van alle standaarden, templates en hulpmiddelen inbegrepen.

Mocht je al een iPad hebben, dan kun je € 300,- excl. BTW van de prijs van de training aftrekken. Bij het inschrijven kun je aangeven of je met of zonder iPad wilt bestellen.

Documentatie

Download de factsheet (Downloaden).

Agenda

Inkoop verandermanagement 2 (07-11-2019)

Deze 4-daagse training wordt gehouden op:

07-11-2019 1. Den Haag 10:00 18:00
14-11-2019 2. Den Haag 10:00 18:00
21-11-2019 3. Den Haag 10:00 18:00
28-11-2019 4. Den Haag 10:00 18:00

Prijs: €2.750,- (excl. BTW, incl. iPad)

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders