Afgelopen week 6043 bezoekers
21065 geregistreerde inkopers
4195 app gebruikers

Inzicht in invloed

Opleiding start op: 30 nov. 2020 09:00

Lees hier meer over ons beleid i.v.m. het coronavirus


Inzicht in Invloed® gaat over jou. In dit programma krijg je inzicht in je eigen invloedgedrag. Waar ligt jouw persoonlijke kracht en in welke invloedstijlen kun je nog meer winst behalen? Aan de hand van het Invloedmodel® en door middel van intensieve feedback, leer je om invloed flexibel uit te oefenen, afhankelijk van je doel, de situatie en de persoon tegenover je.

In dit zelfsturende programma kies jij je eigen focus. Je gaat gericht met persoonlijke leerdoelen aan de slag en je oefent met invloedsituaties die voor jou relevant zijn. Het programma is zó opgezet dat je na afloop het Invloedmodel® moeiteloos kunt inzetten in de praktijk. Tijdens de trainingsdagen experimenteer je met nieuw invloedgedrag in voor jou lastige situaties. Doordat je de kracht van effectief invloed uitoefenen ervaart, groeit je vertrouwen om het de volgende keer daadwerkelijk anders aan te pakken.

Waarom kiezen voor vijf aaneengesloten dagen?

Door vijf dagen aaneengesloten te trainen op een aangename externe locatie, kom je echt helemaal los van het dagelijks leven en heb je volle focus op het leerproces in de training. In vijf dagen werk je samen met de groep naar een ‘piek moment’. Het moment waarin je in een voor jou lastige invloedsituatie, buiten je comfortzone stapt én voelt dat het nieuwe invloedgedrag echt effect heeft. Dit is een essentieel keerpunt in je leerproces en belangrijk voor een succesvolle transitie naar de dagelijkse werkpraktijk.

Resultaat

Inzicht in invloed® is een intensief programma, waarin gedragsvaardigheden die je helpen om in je werk succesvol te zijn, centraal staan. Tijdens de trainingsdagen krijg je ruim de tijd om te experimenteren met nieuw gedrag. Je krijgt volop feedback en kunt ervaringen uitwisselen met je groepsgenoten. Zo maak jij je nieuw gedrag snel eigen. Tijdens de laatste trainingsdag zet je al je nieuwe skills in om je meest uitdagende gesprek, de Critical Influence Situation, tot een succesvol einde te brengen. Hierdoor worden alle toekomstige invloedsituaties voor jou een vanzelfsprekend succes.

Geleerde vaardigheden

 • Inzicht in jouw persoonlijke belemmeringen en barrières.
 • Waarom bereik je in bepaalde situaties niet wat je zou willen en hoe kun je dat veranderen?
 • Inzicht in het effect van jouw invloedgedrag op anderen en vice versa.
 • Je kent de kracht van je natuurlijke invloedstijl en je weet in welke situaties je ander invloedgedrag moet inzetten.

De theorie van het unieke invloedmodel®.

Je kent het verschil tussen positief en negatief invloedgedrag. Je snapt de verschillende invloedstijlen en gedragssoorten en je begrijpt hoe je deze effectief inzet, afhankelijk van de situatie.

Invloedgedrag herkennen en toepassen
Je kunt invloedgedrag van anderen herkennen en benoemen in de praktijk. Je weet welke invloedstijl je kunt inzetten om het resultaat te behalen dat je voor ogen hebt.

Gedrag flexibel inzetten
Je kunt je invloedgedrag flexibel aanpassen aan de situatie en persoon. Je kunt verrassend anders reageren dan jijzelf en anderen van je gewend zijn.

Resultaat in de praktijk

Afhankelijk van jouw eigen doelen voor de training, kun je na afloop:

 • Anderen overtuigen van je plannen.
 • Omgaan met weerstand van anderen.
 • Draagvlak creëren voor je voorstellen.
 • Anderen enthousiasmeren en meenemen in jouw visie of idee.

Voor wie?

Je bent een gedreven professional met ten minste HBO+ werk- en denkniveau. Je bent in staat om in de spiegel te kijken, te reflecteren op je eigen gedrag en je bent in staat om nieuwe kennis je snel eigen te maken. Je wilt je invloed in verschillende situaties vergroten en je bent op zoek naar manieren om je doelen te allen tijde te bereiken, zonder werkrelaties op het spel te zetten.

Opbouw

Inzicht in Invloed® is een blended programma met een looptijd van drie maanden en een trainingsblok van vijf dagen. Het programma is zo opgezet dat je zeer intensief met jouw invloedvaardigheden aan de slag gaat. Als eigen regisseur van je leerresultaat bepaal je zelf je leerdoelen, de invulling van je persoonlijke programma én hoe ver je buiten je comfortzone wilt stappen om het beoogde resultaat te bereiken.

 • Anderen op de juiste manier aanspreken op hun gedrag.
 • Heldere voorstellen doen die effect hebben bij je collega’s of klanten.
 • Duidelijk verwoorden wat je van een ander nodig hebt en welk resultaat je verwacht.
 • Goed contact maken.
 • Jezelf op positieve wijze profileren.
 • Effectief feedback geven.

Hoe ziet het blended traject eruit?

Stap 1. ISQ (Influence Style Questionnaire)
Stap 2. Persoonlijke intake
Stap 3: Trainingsdagen
Stap 4: 28-dagen programma met performance tools
Stap 5: Effectmeting

Stap 1 & 2: ISQ & persoonlijke intake
Je start het programma door in te loggen op ons digitale leerplatform, de Zuidema Influence Hub®. Hier vul je zelf de Influence Style Questionnaire (ISQ) in. Voor een uitgebreide analyse van jouw voorkeursgedrag nodig je in je directe omgeving Influence Supporters uit die ISQ’s voor je invullen. Voor de start van de training vul je een intake in om de jouw persoonlijke doelen voor dit programma helder voor ogen te krijgen. En je begint met een eerste analyse van de resultaten uit jouw ISQ.

Stap 3: De trainingsdagen
Welkom in de wereld van invloed. Je bevindt je in een intensieve 5-daagse onderdompeling, waarin je van 09:00 tot 20:00 bezig bent met jouw gedrag en dat van je mededeelnemers. Het gaat om invloed, gedrag, constante feedback en oefenen, oefenen, oefenen. Gedurende de trainingsdagen wordt er aandacht besteed aan het maken van contact, het bouwen van veiligheid en het creëren van de juiste leercondities.

Dag 1
De eerste dag maak je kennis met de groep, de trainer(s) en het programma. Je start met een diagnoseoefening, waarbij je jouw huidige en natuurlijke invloedgedrag inzet. Dit bespreek je naderhand. Daarna volgt een theoretische uitleg van het Invloedmodel® Je maakt een vervolg op de diagnose van jouw eigen invloedgedrag en vertaalt dit naar concrete leerdoelen.
Dag 2
Je verkent de kracht van de verschillende invloedstijlen uit het Invloedmodel® en leert deze effectief in te zetten aan de hand van korte rollenspellen en oefeningen.
Dag 3
Op de derde dag stel je een programma met oefeningen samen die voor jou zinvol zijn. Hierbij kun je denken aan één op één gesprekken, vergaderoefeningen of groepsoefeningen. Je gaat actief aan de slag met de oefeningen die afgestemd zijn op jouw eigen leerdoelen.
Dag 4
Dag vier staat in het teken van veelvuldig en intensief oefenen met de verschillende invloedstijlen. Je bepaalt zelf of je deze dag verder uit je comfortzone stapt. De keuze aan oefeningen wordt verder uitgebreid en je scherpt jouw inzicht in effectief invloedgedrag verder aan. Je leert meer schakelen tussen verschillende stijlen.
Dag 5
Op de laatste dag ga je aan de slag met jouw Critical Influence Situation (CIS). Een voor jou belangrijke invloedsituatie, gerelateerd aan de praktijk, die je op korte termijn toepast in jouw werksituatie. De CIS geeft houvast en helpt je om wat je leert in de training daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

Stap 4: 28-dagen programma
Je gaat terug naar je dagelijkse werkpraktijk, waar je bewust aan de slag gaat met je leerdoelen en persoonlijke activiteiten die je aan het einde van het trainingsblok voor jezelf hebt opgesteld. Je voortgang en feedback bespreek je met jouw buddy uit de trainingsgroep.

Stap 5: Toepassing in de praktijk & effectmeting
Hoe breng je het geleerde in de training terug naar de praktijk? De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen te formuleren: wat zijn jouw belangrijkste inzichten en hoe ga die toepassen in het werk? In de komende zes weken kun je de Zuidema Influence Hub® actief gebruiken voor je evaluatie, de effectmeting en 720 graden feedback. Daarnaast ondersteunen we je met verschillende job aids en performance tools, zoals onze online codeermodule.

Trainingstijden
De trainingsdagen duren ongeveer van 9.00 tot 20.00. De exacte tijden per dag ontvang je na inschrijving. Het diner wordt na afloop van de trainingsdagen geserveerd.

Startdatum en locatie in 2020

Klik op deze link voor de planning

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders