Leveranciersprestatiemeting

Startdatum:
13-03-23 09:00

In deze training leer je hoe je leveranciersprestaties (vendor rating) kunt meten, beoordelen, interpreteren én verbeteren. Met goede vendor rating kun je prioriteiten stellen en gericht communiceren met je leveranciers.


Na deze training heb je:

 • Instrumenten en inzichten om grip te krijgen op (toekomstige) leveranciersprestaties
 • De kennis om op tijd positieve en negatieve trends in prestaties signaleren
 • De vaardigheid om jouw toegevoegde waarde als inkoper aan te tonen

Over deze training

 • AANTAL PLEKKEN 16
 • PRIJS € 795,00 excl. btw
 • LEDENPRIJS € 655,00 excl. btw

Wat houdt een leveranciersprestatiemeting in?
Vendor rating of prestatiemeting is het meten en beoordelen van prestaties van leveranciers op basis van vooraf vastgestelde criteria. Hiermee houd je goede grip op het inkoopproces. De beoordeling van de leverancier is breder dan alleen het vaststellen van de geleverde prestatie. Het beoordelen van de leverancier doe je gedurende het gehele inkoopproces. Het is in feite het beoordelen van de mogelijkheden van een leverancier om aan de inkoopbehoeftes van de inkoper te voldoen. Dat kan prospectief zijn, dat wil zeggen: er wordt vooraf vastgesteld of een leverancier geschikt is tot leveren. De beoordeling kan echter ook retrospectief zijn, dat wil zeggen: er wordt achteraf vastgesteld of de geleverde prestatie voldoet aan de totale specificatie – zowel technisch als kwalitatief, logistiek, enzovoorts.

Waarom een training Leveranciersprestatiemeting?
Het continue meten van leveranciersprestaties is essentieel om vast te stellen of aan alle eisen en verwachtingen wordt voldaan om vervolgens de prestaties te vergroten. Met goede vendor rating kun je prioriteiten stellen en gericht communiceren met je leveranciers. Tijdens de praktische training Leveranciersprestatiemeting leer je exact waarop je moet letten.

Voor wie is de training Leveranciersprestatiemeting geschikt?
Deze praktische training heeft Nevi ontwikkeld voor inkopers op tactisch niveau. Ook voor contractmanagers, leveranciersmanagers en service level managers of als jij de eerste stappen zet op dit onderwerp is deze training bijzonder geschikt. Heb je de opleiding Nevi 1 of Nevi 2 afgerond, dan is dat een voordeel.

Planning

 • 13 mrt 2023, 09:00 – 17:00, ZEIST – NEVI B.V.

Welke onderwerpen komen er aan bod?
Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Basis en doelstellingen van leveranciersprestaties
 • Prestaties vaststellen
 • Communiceren van prestaties
 • Prestatiemeting als basis voor continue verbetering

Werkvormen
Theorie, praktijk, discussies en cases wisselen elkaar af om je handvatten en praktische tips te geven. Je gaat vooral in op je eigen praktijk.

Praktisch
Dit is een eendaagse training. Volg je deze training in de virtual classroom? Dan wordt het programma verdeeld over 2 dagdelen.

De praktijkexpert
Francois Maessen, Purchasing trainer & consultant (unoMEX)