Masterclass Inkoopmanagement

Startdatum:
19-04-23 00:00

Inschrijven nog steeds mogelijk: volg je opleiding klassikaal via virtual classroom of e-learning met switchgarantie.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit.

Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie. Klik hier voor meer informatie.


De inkoop vervult een steeds meer strategische rol in de bedrijfsvoering van organisaties. In deze praktijkgerichte Masterclass komen de belangrijkste principes op het gebied van strategisch inkoopmanagement aan de orde. U verdiept zich in vraagstukken als: Hoe haalt u meer toegevoegde waarde uit de keten? Hoe optimaliseert u de supply chain? En kiest u voor outsourcing of insourcing? Essentiële onderwerpen die bepalen hoe een organisatie haar positie verder kan uitbouwen. De Masterclass wordt verzorgd door topdocenten uit het vakgebied.

Doelgroep

Bent u inkoopmanager of heeft u in uw rol veel te maken met inkoop en wilt u zich op Masterniveau verdiepen in de belangrijkste aspecten van inkoopmanagement? Dan is deze Masterclass uitermate geschikt voor u.

Vooropleiding

U beschikt over HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Doel en opzet

Als u effectief invulling wilt geven aan strategisch inkoopmanagement, verkrijgt u in deze Masterclass de juiste inzichten. Dankzij de bedrijfskundige en strategische invalshoek van het programma biedt deze opleiding een toegevoegde waarde voor uw ontwikkeling. De opleiding is praktijkgericht en wordt verzorgd door topdocenten, die zelf gedegen ervaring hebben in uw vakgebied. Voor u zijn zij de ideale sparringpartner.

In de opleiding maakt u gebruik van de meest actuele literatuur en heeft u toegang tot een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw tijdsinvestering is ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling in Master of Business Administration (MBA)

Deze Masterclass maakt deel uit van de volledige Master of Business Administration met als specialisatie Inkoopmanagement van NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor een Master? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijknamige onderdelen uit de Master. Zo kiest u met deze Masterclass niet alleen voor direct resultaat, maar houdt u ook zicht op een verkort programma richting de MBA-opleiding specialisatie Inkoopmanagement.

Programma

In deze Masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Inkoop en strategie

 • Strategische rol van inkoop
 • Inkoopbeleid en ondernemingsstrategie
 • Inkoop als schakel in de keten
 • Outsourcing en risicomanagement
 • Besluitvorming omtrent inkoop

Inkoop, structuur en organisatie

 • Het inkoopmanagementproces
 • De structuur en organisatie van de inkoop
 • Inkoop en e-procurement

Inkoop en proces

 • Inkoop en logistiek
 • Supply chain management
 • Kostenmanagement

Procurementprocedures en aanbestedingen

 • RFI, RFP en procurementprocedures
 • (Europees) aanbesteden

Juridische aspecten

 • Contracten
 • Verbintenissen en voorwaarden

Leveranciersmanagement en het inkoopplan

 • Leveranciersmanagement
 • Strategisch inkoopplan

Diploma

U rondt de Masterclass af met een eindopdracht in de vorm van een strategisch inkoopplan voor uw organisatie. Behaalt u hiervoor een voldoende beoordeling, dan ontvangt u het diploma ‘Masterclass Inkoopmanagement’ van NCOI University of Business Studies.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 10 weken. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Overzicht van de totale investering ontvangen?

We sturen u graag per e-mail een overzicht van de totale kosten van deze opleiding. Vraag nu aan!
Kostenoverzicht aanvragen

Niveau: Masterclass
Duur: 3 maanden
Vakgebied: Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen
Opleidingsvarianten: Avond, Dag, Zaterdag en E-learning
Prijs: Bekijk kostenspecificatie
Download brochure
Direct inschrijven
Download brochure
Kostenoverzicht aanvragen
Telefoonnummer: 035 – 6400 411