Afgelopen week 6034 bezoekers
20975 geregistreerde inkopers
4037 app gebruikers

MBO Inkoop en Logistiek

Opleiding start op: 15 dec. 2020 18:00

Inschrijven nog steeds mogelijk: volg je opleiding klassikaal via virtual classroom of e-learning met switchgarantie.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit.

Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie. Klik hier voor meer informatie.


Doordat bedrijven steeds bewuster worden van ketenlogistiek hecht men ook steeds meer waarde aan inkoop en logistiek. Deze opleiding is ontwikkeld om succesvol aan het werk te gaan in het sterk opkomende werkveld van inkoop en logistiek. U gaat aan de slag met leveranciersmanagement, inkoop en logistiek management. Hierbij kunt u denken aan onderhandelen, contracteren en het selecteren van leveranciers, maar ook kostenbeheersing. Zo wordt u uitstekend voorbereid op de praktijk.

Doelgroep

U houdt zich bijvoorbeeld bezig met het voorraadbeheer binnen uw organisatie. Daarnaast zoekt u de juiste afstemming tussen de afdeling inkoop en de voorraad- of productiebehoeften binnen het bedrijf.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

In deze opleiding gaan leren en werken erg goed samen. U kunt deze opleiding dan ook goed combineren met een baan. U volgt tijdens de opleiding een aantal inspirerende bijeenkomsten. Hierin leert u de kennis en vaardigheden die u nodig heeft in het werkgebied van de aanvoerlogistiek. Zo verdiept u zich in randvoorwaarden en kwaliteitseisen, leert u beslissingen nemen over inkooporderspecificaties en ontwikkelt u uw vaardigheden op het gebied van logistiek management. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten uit de praktijk. Zij kennen uw beroepspraktijk en kunnen u dan ook goed helpen en begeleiden.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving

In deze opleiding wordt gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal, dat perfect aansluit op de exameneisen. Daarnaast krijgt u de beschikking over een speciaal voor deze opleiding ingerichte online leeromgeving, waarin u allerlei aanvullende informatie en studietips vindt.

Programma

De opleiding bestaat uit 2 modules:

Leveranciersmanagement en inkoop

(3 dagen of 6 avonden)

 • Beslissen over inkooporderspecificaties
 • Leveranciersselectie
 • Randvoorwaarden en samenwerkingen logistieke keten
 • Onderhandelen en contracteren
 • Servicelevels en kwaliteit
 • Kwaliteitseisen en nazorg

Logistiek management

(3 dagen of 6 avonden)

 • Marktgestuurde logistiek
 • Inkooplogistiek
 • Productielogistiek
 • IT en logistiek
 • Duurzame logistiek

Diploma

U rondt iedere module af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. Heeft u voor alle onderdelen een voldoende behaald, dan ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Inkoop en Logistiek’ van MBO College van NCOI. Dit deelprogramma kunt u mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 4 van NCOI.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie voor meer informatie Studeren op afstand).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken. De eerstvolgende trainingen zijn:

Startmoment

 • 16-05-2020 Zaterdag Almere/ Amsterdam/ Eindhoven/ Nijmegen/ Rotterdam/ Utrecht/ Zwolle
 • 15-12-2020 Avond (Dinsdag) Arnhem/ Enschede/ Groningen/ Zwolle
 • 16-12-2020 Avond (Woensdag) Almere/ Amsterdam/ Den Bosch/ Eindhoven/ Maastricht/ Utrecht
 • 17-12-2020 Avond (Donderdag) Breda/ Den Haag/ Rotterdam
 • 09-01-2021 Zaterdag Almere/ Amsterdam/ Eindhoven/ Nijmegen/ Rotterdam/ Utrecht/ Zwolle
 • 18-01-2021 Dag (Maandag) Almere/ Amsterdam/ Arnhem/ Den Haag/ Eindhoven/ Groningen/ Maastricht/ Rotterdam/ Utrecht/ Zwolle
 • 21-01-2021 Dag (Donderdag) Utrecht

Niveau: MBO-programma
Duur: 6 maanden
Vakgebied: Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen
Opleidingsvarianten: Avond, Dag, E-learning en Zaterdag
Prijs: Bekijk kostenspecificatie
Download brochure
Direct inschrijven
035 - 6400 411

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders