MHBO Inkoopmanagement

Startdatum:
02-09-24 00:00

Volg je opleiding klassikaal via virtual classroom of via e-learning met switchgarantie, indien de corona maatregelen nog steeds hiertoe verplichten.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit.

Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie. Klik hier voor meer informatie.


Wilt u in de volle breedte kennismaken met het interessante vak inkoopmanagement, dan is dit voor u het juiste programma. Deze in Nederland unieke MHBO-opleiding biedt u de mogelijkheid een officieel diploma op het gebied van inkoopmanagement te behalen. De opzet is zeer praktijkgericht, omdat wij bij NCOI begrijpen wat u zoekt. De opleiding vormt een uitstekende brug van MBO naar HBO. Bent u werkzaam als inkoopmedewerker en wilt u zich verder ontwikkelen, dan is deze opleiding een bijzonder verstandige keuze. Het diploma levert bovendien mogelijk vrijstelling op in een HBO Bachelor bij Hogeschool NCOI.

Doelgroep

U zoekt een brede, maar overzichtelijke opleiding op het gebied van inkoopmanagement, die aansluit bij uw MBO-opleiding. U volgt met deze opleiding een volledig afgerond programma, dat bovendien een goede basis vormt voor een vervolgopleiding tot volledig HBO Bachelor. De opleiding wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Vooropleiding

U hoeft niet te voldoen aan bepaalde vooropleidingseisen.

Doel en opzet

U verkrijgt kennis op het gebied van inkoopmanagement, die u direct toepast in uw dagelijkse werkzaamheden. Tussen de zeer afwisselende bijeenkomsten door werkt u aan praktijkopdrachten. Uw ervaren docent begeleidt u tijdens de bijeenkomsten. Daarnaast krijgt u ondersteuning via e-Connect. De docent kent uw dagelijkse praktijk en brengt dit in verband met de behandelde theorie. Plezier en motivatie zijn belangrijke uitgangspunten van NCOI.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau en levert mogelijk vrijstellingen op in een volledige Bacheloropleiding. Kijk op Hogeschool NCOI voor de voorwaarden.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 3 modules. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Inkoopproces

(6 bijeenkomsten)

 • Inkoopbeleid en -proces
 • Leveranciersstrategie
 • Opstellen selectiecriteria
 • Selectie van leveranciers
 • Offertes aanvragen en beoordelen

Specificaties en kwaliteitsbewaking

(6 bijeenkomsten)

 • Inkoopspecificaties
 • Prestatiemeting van leveranciers
 • Inkoop en kwaliteit
 • Inkoop, logistiek en voorraad
 • Inkoopverbetercyclus

Recht en inkoopvaardigheden

(6 bijeenkomsten)

 • Recht voor inkopers
 • De koopovereenkomst
 • Inkoopcontract en voorwaarden
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Contacten onderhouden met leveranciers en klanten

Diploma

U sluit de module Inkoopproces af met een praktijkgerichte opdracht. De overige modules sluit u af met een schriftelijk examen. Bij een voldoende resultaat ontvangt u van NCOI het diploma ‘MHBO Inkoopmanagement’.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning (zie Studeren op afstand voor meer informatie).

Mogelijke startmomenten en locaties

U kunt zich inschrijven voor de variant van uw keuze. De definitieve locatie met adresgegevens is zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding of training bekend. U kunt wel alvast een aantal van onze meestgebruikte leslocaties bekijken.

Planning


Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen/mailen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.

Niveau: MHBO
Duur: 12 maanden
Vakgebied: Inkoop, Logistiek, Kwaliteit en Processen
Opleidingsvarianten: Dag, Zaterdag, Avond en E-learning
Prijs: Bekijk kostenspecificatie
Download brochure
Direct inschrijven
035 – 6400 411