Afgelopen week 5879 bezoekers
20472 geregistreerde inkopers
3719 app gebruikers

Onderhandeling en Mededingingsprocedure

Opleiding start op: 12 dec. 2019 12:00

Seminar Onderhandeling en Mededingingsprocedure

  • Donderdag 12 december (middag, Utrecht/Nieuwegein)
  • V.a. € 295,00 excl. 21% BTW exclusief kortingsacties

Doelmatig? Ja ook overheid mag onderhandelen

Een heel nieuw benadering. Kort maar krachtig en zeer actueel. Waar zijn de meeste vragen over? De overheid die onderhandelt. Want dat mag. Direct contact met verschillende partijen, praten over de behoefte, diverse oplossingen met alle voor- en nadelen en dat binnen de wettelijke kaders. Spannend en uitdagend. En toch blijkt, met een paar handvatten, een strategie en een uitgedacht gespreksprotocol, dat het eenvoudiger is dan de meesten denken. De aanbestedingswet gecombineerd met inkoop- en verkoopkennis brengen wij samen met deze wettelijk toegestane onderhandelingen helder in beeld. U gaat met kennis en een heldere strategie de deur uit, zodat u direct, enthousiast en met vertrouwen zéér doelmatig aan de slag kunt.

Resultaat van het Seminar

Veel mensen willen wel direct communiceren om tot een goede deal te komen, maar weten niet of dat wel mag vanuit de wet. Ja, het mag. Maar wat zijn de rechten en plichten binnen de Mededingingsprocedure? We bespreken de vrije ruimte die bij onderhandelingen tot uw beschikking staat. Na dit seminar willen de meeste partijen niets anders meer.’

Maar eerst gaat u leren om uw vraag aan de markt zodanig kan stellen dat er een een onderhandelingsgesprek tot stand komt. Aanbieders weten dit te waarderen. De strategie van het onderhandelen is voor beide zijden van de tafel van groot belang. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe kunt u de kennis van de Mededingingsprocedure in uw voordeel laten werken? We lichten in dit seminar de essentie van de strategie van het constructie onderhandelen toe. Van die theorie maken we de sprong naar uw eigen praktijk.

Programma seminar ‘Functioneel aanbesteden’

  • Mededingingsprocedure zijn er beperkingen?
  • Onderhandelen als middel tot bepalen van de vraag.
  • De oplossing en de oplosser.
  • Hoen is de rolverdeling tussen aanbesteder en aanbieder?
  • Scenario’s.
  • Marktverkenning en slimme strategieën.
  • EMVI – Beste Prijs-Kwaliteit

Voor wie?

Dit powerseminar heeft aantoonbare meerwaarde voor aanbestedende diensten: managers, directeuren, projectleiders, juristen, controllers, materiedeskundigen, staffunctionarissen, inkoop, etc. Onderhandelen is bedoeld om de vraag heel precies te formuleren en zo te stellen dat u ook echt exact krijgt wat u vraagt. En het bedrijfsleven, de inschrijvende partijen: managers, directeuren, projectleiders, bid- & tendermanagement, verkoop en accountmanagement, etc. Zij profiteren van een groeiend strategisch inzicht in en kijk op de lange termijn wensen van aanbestedende diensten.

De trainer

John Kauerz, al jaren veel gevraagde trainer, spreker en consultant. Actief in de publieke sector en het bedrijfsleven. Geruime ervaring met de inkoop- en aanbestedingszijde, maar ook met de verkoop- en inschrijfzijde van het proces. Met name op het gebied van prestatieverbetering in de rollen van kwartiermaker, manager en projectleider. De tevredenheidsscore van de seminars van het Innovatieplatform Helpdesk Aanbesteden ligt al jaren rond een 8. Zie ook de referenties elders op onze website.

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders