Afgelopen week 5653 bezoekers
21141 geregistreerde inkopers
4247 app gebruikers

Sourcing Business Models

Opleiding start op: 23 apr. 2021 09:00

De verfrissende nieuwe kijk op Strategic Sourcing! Sourcing Business Models daagt de inkoopprofessionals op dezelfde manier uit als Peter Kraljic's baanbrekende Kraljic Matrix én Michael Porter’s Five Forces model.


Na deze training heb je

 • Moderne strategische theorieën op een effectieve manier leren vertalen naar de eigen inkoopstrategie
 • Inzicht in de voor- en nadelen van elk van de zeven Sourcing Business Models
 • Geleerd door analyse de juiste selectie te maken voor jouw organisatie en daarmee heb jij de inkoopimpact van jouw organisatie vergroot
 • Optimaal gebruik leren maken van de Sourcing Cyclus
 • Het certificaat Sourcing Business Models

Sourcing Business Models

De zakelijke omgeving van vandaag kenmerkt zich door volatiliteit, onzekerheid en complexiteit. In deze omgeving is het noodzakelijk om leveranciersrelaties te creëren die flexibiliteit bieden en op de juiste wijze zijn ingericht. Met dit einddoel voor ogen is Sourcing Business Models door de University of Tennessee ontwikkeld.

Wat houdt de training Sourcing Business Models in?

In deze 3-daagse training worden zeven verschillende typen inkooprelatiemodellen geïntroduceerd variërend van zeer concurrerend, maximale waardecreatie tot insourcing. Dé nieuwe manier om leveranciers- en contractmanagementrelaties vorm te geven.

Voor de ervaren inkoopprofessional van vandaag is het essentieel om te weten hoe je sourcing-oplossingen op de meest optimale manier vorm geeft en hoe je overeenkomsten met leveranciers op een correcte wijze structureert. Tijdens de training identificeer je welke oplossingen effectief zijn voor jouw unieke situatie.

Het selecteren en implementeren van de meest geschikte Sourcing Business Models is een belangrijke voorwaarde om de door jouw organisatie geformuleerde inkoopdoelen te bereiken. Door het juiste Sourcing Business Model te kiezen behoren mismatches in leveranciersrelaties tot het verleden. Het maken van deze keuzes wordt effectief ondersteund door een uitgebreide toolkit van instrumenten en een checklist. Wil je leren om de juiste keuzes te maken en je organisatie vooruit te helpen, meld je dan aan voor deze training!

Voor wie is de training Sourcing Business Models?

De training is voor (inkoop)professionals die betrokken zijn bij het managen van leveranciersrelaties: (senior) inkoper, (senior) contractmanager, hoofd inkoop (inkoopmanager), inkoopadviseur, inkoopconsultant. Om deze training te volgen, heb je minimaal een hbo-werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring nodig. Door de deels Engelstalige content is een passieve beheersing van de Engelse taal gewenst.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Leidraad voor de training is de benadering van Bonnie Keith, Kate Vitasek, Karl Manrodt en Jeanne Kling: “Strategic Sourcing in the new economy.” In de lessen behandelen wij de volgende onderwerpen:

 1. Kenmerken van de nieuwe economie
 2. Sourcing Business models
 3. Sourcing Business models voor jouw organisatie
 4. Gastcollege
 5. Strategic Sourcing: de Sourcing Cyclus.
 6. Strategic Sourcing en inkoopontwikkeling
 7. Afstuderen: mondelinge presentatie met verdediging van de afstudeeropdracht

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle NEVI trainingen.

Trainingsduur

De training Sourcing Business Models duurt drie dagen van 09:00 tot 17:00 uur en een afsluitende presentatiedag.

Werkwijze

Het programma is action based met opdrachten bij iedere lesdag die als een rode draad door de training lopen. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je tijdens de training de juiste analyses en keuzes maakt. De opdrachten bereiden je voor op jouw eindpresentatie.

NEVI BASIC € 2.995,00 VANAFPRIJS - EXCL. BTW (Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang tot ons netwerk
NEVI PRO € 2.550,00 VANAFPRIJS - EXCL. BTW (Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

Gewenste locatie en startdatum:

NIEUWEGEIN - 23 apr 2021 - 4 bijeenkomst(en) 09:00 - 17:00

De praktijkexpert(s)

Jeroen van de Rijt, Author, educator, researcher and consultant in Best Value

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders