Afgelopen week 5425 bezoekers
18857 geregistreerde inkopers
3059 app gebruikers

Training Meervoudig Onderhands Aanbesteden

Opleiding start op: 08 feb. 2019 09:00

Vaker uitgenodigd worden voor aanbestedingen

  • Leer invloed uitoefenen om uitgenodigd te worden
  • Kom beter in beeld bij aanbestedende diensten
  • Zorg dat u op de shortlist van de gemeente staat

In de Aanbestedingswet staat dat aanbestedende diensten bij enkelvoudig en meervoudig onderhandse aanbestedingen (onder de Europese drempel) de ondernemers die zij uitnodigen op basis van objectieve criteria kiezen. Bovendien moeten zij op verzoek van een ondernemer een motivatie van de keuze geven. Op basis van het inkoopbeleid hanteren aanbestedende diensten verschillende methodieken om ondernemers te selecteren. Het inkoopbeleid is per aanbestedende dienst verschillend. Om beter in beeld te komen en meer opdrachten te winnen is het voor elke ondernemer van belang te weten wat het inkoopbeleid is van de overheden waarmee hij zaken wil doen, wat de impact daarvan is voor een winnende inschrijving en welke selectiemethodieken worden gehanteerd.

De Training Meervoudig Onderhands Aanbesteden leert u:

  • Hoe u achter het beleid van aanbestedende diensten komt
  • Hoe u uit dat beleid informatie haalt om de vraag achter de vraag te beantwoorden
  • Hoe u dat beleid kunt beïnvloeden
  • Welke selectiemethodes aanbestedende diensten hanteren
  • Hoe uw bedrijf op een shortlist kan komen te staan
  • Welke invloed u kan uitoefenen om uitgenodigd te worden
  • Welke lobbystrategie wel werkt en welke niet

De training wordt op 1 dag gegeven. We gaan in op wat onderhandse aanbestedingen zijn, welke keuzes aanbestedende diensten moeten maken en hoe u daar een rol in kan spelen. Ook duikt u aan de hand van cases de praktijk in.

Na de training heeft u voldoende handvatten om er voor te zorgen dat uw bedrijf vaker wordt uitgenodigd bij enkelvoudige en meervoudige onderhandse aanbestedingen.

Voor wie?

De training is voor elke ondernemer en zijn medewerkers die meer wil halen uit werken, leveringen of diensten met een opdrachtwaarde lager dan de Europese aanbestedingsdrempels.

Training Details

Datum

1e training 2019: 8 februari 2019

Duur

één dag van 09.30 uur tot 17.00 uur (met inloop vanaf 09.00 uur)

LOCATIE

Wordt nog bekend gemaakt

PRIJS

€ 940 exclusief btw en inclusief lesmateriaal, lunch, consumpties, borrel na afloop en een certificaat

Uw docenten

Ireen Boon is als specialist/lobbyist Europees aanbesteden, mededinging en marktwerking namens MKB Nederland betrokken geweest bij de totstandkoming van verschillende wetten. In 2009 startte zij haar eigen public affairs bureau Trias Politica Advies. Ireen adviseert bedrijven over hun contacten met de overheid. Daarnaast adviseert ze organisaties zoals de Tweede Kamer over de effecten van wetgeving op het bedrijfsleven. Ze is een veelgevraagd spreker op congressen en schreef verschillende columns over ondernemerschap en de overheid voor Het Financiële Dagblad. Ireen kent de structuur van de overheid en spreekt de taal van de ondernemer. Zij kan u met goede adviezen en in begrijpelijke taal helpen de overheid vóór u te laten werken, in plaats van tegen u.

Kim Schofaerts heeft sinds 1997 honderden inschrijvingen op aanbestedingen uit verschillende branches begeleid en daarbij de meest uiteenlopende scenario’s meegemaakt. Drie jaar geleden startte zij het bureau Schofaerts.nl, een advies- en trainingsbureau gespecialiseerd in het publiek-private domein. Sinds 2013 zit zij in het bestuur van MKB Den Haag waar Kim het onderwerp Aanbestedingen in haar portefeuille heeft. Ook is zij lid van de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag.

Toon uw nieuwe vaardigheden met uw certificaat! Na het succesvol afronden van de training ontvangt u namelijk een persoonlijk certificaat.

“Ireen heeft niet alleen veel ervaring in en met het mkb bedrijfsleven, maar ook specialistische kennis over complexe (juridische) onderwerpen. Ireen weet duidelijk waar ze het over heeft en dat merk je. Wat Ireen onderscheidt van andere sprekers is dat zij deze complexe onderwerpen in ondernemerstaal behandelt waardoor deze soms taaie kost toch begrepen wordt en ondernemers tevreden naar buiten gaan. Het resultaat is dat ondernemers aangeven echt wat geleerd te hebben.” - Sander van Kuijck, Kamer van Koophandel

Mis deze kans niet. Leer hoe u beter in beeld komt bij aanbestedende diensten. Meld u vandaag nog aan en ontvang direct de bevestiging.

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders