Training: Samen aan de slag met het Ambitieweb

Startdatum:
13-10-23 09:30

Overheden hebben grote ambities als het gaat om duurzaamheid. Maar hoe brengt u dit brede palet aan doelstellingen in de praktijk? En hoe komt u tot concrete acties en maatregelen? Op 13 oktober start de driedaagse training ‘Samen aan de slag met het Ambitieweb’. Hier leert u hoe u als procesbegeleider samen met een projectteam de duurzaamheidsdoelen in één oogopslag inzichtelijk maakt en tot concrete maatregelen komt.

Opzet trainingstraject 2023
Deze training bestaat uit 3 dagdelen (13 oktober,10 en 27 november 2023) en is deels digitaal. De eerste twee dagdelen (digitaal) zijn gericht op de theorie rondom het Ambitieweb. Ook leert u welke stappen u moet zetten als u zelf een Ambitiewebsessie organiseert.
Op 27 november volgt een fysieke trainingsdag waarbij de deelnemers zelf een Ambitiewebsessie begeleiden en/of bijwonen.

Voor wie
Inkoopadviseurs, contractmanagers, duurzaamheidscoördinatoren en interne opdrachtgevers van aanbestedende diensten die:

  • beschikken over enige basiskennis op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen;
  • het leuk vinden om groepsprocessen te begeleiden;
  • de tijd en ruimte hebben om het Ambitieweb ook daadwerkelijk toe passen binnen hun eigen organisatie en anderen hierin te begeleiden.

Programma
Tijdens deze training leert hoe u als procesbegeleider samen met een projectteam de duurzaamheidsdoelen in één oogopslag inzichtelijk maakt en tot concrete maatregelen en resultaten komt. Aan de hand van een casus leert u hoe u duurzaamheid gestructureerd kunt verwerken in een inkooptraject. De cursisten onderzoeken samen duurzame kansen vanuit verschillende invalshoeken. U leert transparante en meetbare doelen te formuleren en de kansen te identificeren die de grootse impact maken.
Na het volgen van deze training bent u in staat om zelfstandig het Ambitieweb toe te passen en collega’s te begeleiden.

Kosten
Deelname is gratis.

Datum, tijd, locatie en tijdsinvestering

  • Vrijdag 13 oktober 2023 van 9.30 tot 12.00 (digitaal)
  • Vrijdag 10 november 2023 van 9.30 tot 12.00 (digitaal)
  • Maandag 27 november 2023 van 13.00 tot 16.30 (Graadt van Roggenweg 200, 3531 AH Utrecht / nabij Utrecht CS)

Deze training biedt veel interactie en afwisseling. Samen met andere cursisten werkt u aan casussen en oefent u met het begeleiden van Ambitiewebsessies. U krijgt voor iedere sessie een huiswerkopdracht. Deze huiswerkopdrachten kosten in totaal circa 2 uur van uw tijd.