Afgelopen week 5237 bezoekers
20736 geregistreerde inkopers
3869 app gebruikers

Tendermanagement – Aanbestedingen WINNEN!

Opleiding start op: 30 jun. 2020 09:00
 • Dinsdag 30 juni 2020
 • Zoetermeer
 • Van 9.30 uur tot 17.00 uur
 • € 695.00 excl. 21% BTW en exclusief kortingsopties

Hoe wordt het spel gespeeld?

Dit dagtraining gaat over ‘Tendermanagement’. Het proces van het ontwerpen en schrijven van voorstellen of offertes, compleet met de concurrerende prijzen, wordt tenderbeheer, voorstelbeheer of ‘bidding’ (biedingsbeheer) genoemd. Management van deze taken levert veel op voor uw onderneming of uw organisatie. Positionering van ‘Tendermanagement’ op strategisch, tactisch en operationeel niveau geeft u een voorsprong op alle andere partijen. Dit training is praktisch van aard en opzet. Actueel naar de laatste salesinzichten en het wet- en regelgevend kader. U gaat aanbestedingen winnen!

Een spel van ‘loven en bieden’

Wat is ‘Tendermanagement’ eigenlijk? Potentiële projecten en diensten worden aanbesteed. Er is een groot aantal bedrijven dat de mogelijkheid krijgt om op een aanbesteding in te schrijven. In onze aanbiedingen of ‘bids’ beschrijven we hoe ons bedrijf een zakelijk probleem oplost, de vereiste service levert, en de gevraagde goederen levert. We zullen ook een concurrerende prijs voor de aanbesteding bieden.

Wat biedt het u?

Wat is de meerwaarde voor uw organisatie? En dan niet alleen het proces van een enkele inschrijving, maar juist ook hoe u uw organisatie inricht. Positionering van ‘Tendermanagement’ op strategisch, tactisch en operationeel niveau geeft u een voorsprong op alle andere partijen. Het training is praktisch van aard en opzet. U gaat direct met het geleerde aan de slag, en u gaat aanbestedingen WINNEN!.

Nieuw talenten en volwassen strategen inzetten

‘Tendermanagement’ wordt door veel organisaties er ‘maar even bijgedaan’

Organisaties zijn echter voor een aanzienlijk deel afhankelijk van overheidsopdrachten. Daarnaast neemt ‘de spend’ (strategische inkoop en investeringen) van de overheid toe, en daardoor verandert het speelveld voortdurend. Er dienen zich constant nieuwe kansen aan. De overgang van traditioneel werken naar het regiemodel, versnelde automatisering en complexe ICT-vraagstukken, de vergrijzing van de arbeidsmarkt en de daarbij behorende kennisvlucht (‘brain-drain’), samenvoeging van aanbestedende diensten, inkooporganisaties en ga zo maar door.

Resultaat van het Training

In een dag bent u op de hoogte van de meerwaarde van ‘Tendermanagement’. Kies voor een open inschrijf training of een incompany training. Leer van de ervaringen van medecursisten uit andere beroepsgroepen of kies juist voor verdieping en een training geheel op maat van uw organisatie en uw medewerkers. Waar u ook voor gaat, iedere cursist kan direct de voordelen van ‘Tendermanagement’ overzien en vol enthousiasme bijdragen aan uw omzetdoelen. Kennis van met name de overheidsmarkt en hoe deze functioneert is van belang. Dit training behandelt al deze aspecten en daagt u uit steeds na te denken over uw eigen strategie.

Vanzelfsprekend spiegelen wij uw ‘Tendermanagementfunctie’ aan die van de aanbestedende diensten. In- en verkoop zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden? ‘Tendermanagement’ kent echter ook nog heel andere, meer subtiele spelregels, dan bij traditionele verkoop. U gaat ondanks het formele rationele proces actief een beroep doen op de gunfactor en de sluimerende vraag bij de aanbestedende dienst. U heeft uw huiswerk gedaan.

De ogenschijnlijke wat afstandelijke houding van aanbestedende diensten vraagt om een andere wijze van benadering. ‘Tendermanagement’ zoekt naar partnerships, verbonden partijen, langdurige meerwaarde, strategische samenwerking en vendor lock-ins. U gaat het allemaal doorgronden en u gaat aanbestedingen WINNEN!

Programma ‘Bid- & Tendermanagement’

 • Inloop en start training
 • Kennismaking alle deelnemers
 • Introductie training
 • ‘Tendermanagement’ als functie
 • ‘Tendermanagement’ als proces
 • ‘Tendermanagement’ als winmodel
 • Fasering en overwegingen in het aanbestedingsproces
 • Fasering en overwegingen in het inschrijfproces
 • Casuïstiek en hands-on modellen voor de praktijk

Voor wie?

Het training heeft aantoonbare meerwaarde voor aanbestedende diensten: managers, directeuren, projectleiders, juristen, controllers, materiedeskundigen, staffunctionarissen, inkoop, en dergelijke. En het bedrijfsleven als inschrijvende partij: managers, directeuren, projectleiders, bid- & tendermanagement, verkoop en accountmanagement, en dergelijke.

Aanpak

Training met een hoog interactief gehalte. We werken vraaggestuurd en tailormade, afwisselend met de theorie, en praktijkvoorbeelden en oefeningen. U gaat met een schat aan kennis naar huis.

Adres:

Regus Zoetermeer Centraal Station Business Centers - Louis Braillelaan 80 (begane grond), 2719, EK, te Zoetermeer

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders