Workshop Conflict Management (WCO)

Startdatum:
09-10-23 10:00

Verbinden in complexe situaties met uiteenlopende belangen


Bruggen bouwen
Inkoop Verandermanagement kent drie verschillende levels; het veranderproces van de inkoopprofessional, van het inkoopteam, en van de inkoopomgeving. Daarnaast kun je kijken naar de wijze waarop jij anderen als bruggenbouwer kunt ondersteunen bij het behalen van gewenste business resultaten in complexe situaties waarin tegengestelde belangen spelen.

Ook wanneer stakeholders zich niet zo expliciet uiten kan er sprake zijn van onderliggende tegengestelde belangen. Dit kan resulteren in moeizame samenwerkingsrelaties, teruglopende teamprestaties en escalerende conflictsituaties. Echt succesvol veranderen van inkoop vraagt om een passende aanpak waarbij sprake is van wederzijds commitment.

Deze dag gaan we dieper in op de wijze waarop je vanuit Inkoop de verbindende factor kunt zijn bij complexe situaties met uiteenlopende belangen. Als bruggenbouwer hanteer je zelf de meest effectieve communicatiestijl, en leer je anderen coachen in de zoektocht naar duurzame oplossingen.

De workshop kenmerkt zich door een dynamische en veilige sfeer waarin ruimte bestaat om oprechte eigen keuzes te maken. Tijdens de workshop wordt voortdurend aandacht besteed aan de vertaalslag die nodig voor de praktische toepassing in de eigen inkooppraktijk.

Voor wie
Deze workshop is gericht op alle professionals binnen de inkoopfunctie die hun positie als bruggenbouwer willen verbeteren vanuit optimale verbinding met de business. Bijvoorbeeld inkoopadviseurs, inkoopmanagers, commoditymanagers, contractmanagers, accountmanagers, facility managers, categoriemanagers en inkopers.

Resultaat
Na afloop van de workshop weet je:

  • welk effect jouw persoonlijke stijl heeft;
  • hoe je als bemiddelaar kunt optreden;
  • hoe je een diepere objectieve analyse maakt;
  • welke interventie mogelijkheden elke fase van een conflict kent;
  • hoe je standpunten kunt ombuigen naar hogere belangen;
  • hoe je een goede gespreksstructuur hanteert om tot een oplossing te komen.

Het trainingsmateriaal wordt digitaal aangeboden. Als naslagwerk gebruiken wij een interactief eBook met daarin filmpjes, de presentatie(s) en animaties. Dit boek is een EPUB boek en is geoptimaliseerd voor de Apple iPad. Het interactieve boek is echter ook op een Android tablet te lezen met (voor Samsung) de Publiwide reader app.

Incompany
Deze workshop kan InkoopAcademie ook bedrijfsintern voor jullie bedrijf organiseren. Dat kan los, maar ook in onderlinge samenhang met de gekoppelde workshops InkoopLeiderschap (WIL), Strategisch Adviseren (WSA) en InkoopSamenwerking (WIS). Bel of mail ons voor een passende aanbieding.

Data en locatie

Workshop conflictmanagement 02

  • Locatie: Koninginneweg 30 1217 LA Hilversum
  • Aantal dagen: 1
  • Prijs: € 495 ex BTW
  • Startdatum: 09-10-2023, 10:00 – 17:00