Adviesvaardigheden voor inkopers

Startdatum:
19-09-24 00:00

Algemeen
In deze drie praktische trainingsdagen ontwikkel je jezelf van inkoopexpert naar inkoopadviseur. Aan de hand van praktijkcasussen uit verschillende fasen van een inkooptraject versterk je jouw adviesvaardigheden met als resultaat meer invloed bij (interne) klanten en leveranciers.

Voor wie
De training Adviesvaardigheden voor Inkopers is bestemd voor functionarissen die betrokken zijn bij inkoop en aanbesteden. De training is ook interessant voor mensen die willen doorgroeien naar deze rol.

Resultaat
Na afloop heb je:

  • Handvatten voor het toepassen van de belangrijkste competenties van een inkoopadviseur;
  • Vaardigheid in het verder versterken van een constructieve adviesrelatie;
  • Vaardigheid in het uitdragen van de eigen inkoopexpertise in de praktijk;
  • Inzicht in hoe goede werkafspraken te maken over de samenwerking tijdens inkooptrajecten.

Opbouw
De training Adviesvaardigheden voor Inkopers bestaat uit 3 lesdagen. Elk programma-onderdeel bestaat uit een aantal online en offline interactieve werkvormen:

  • E-learning ter voorbereiding op een (online)lesdag;
  • Colleges, afhankelijk van de mogelijkheden fysiek of via onze digitale leeromgeving;
  • Praktijkopdrachten uitvoeren en bespreken;
  • Studie van verdiepende artikelen en literatuur (voor de voorbereiding, e-learning en zelfstudie staat +/- 1,5-2 uur per lesdag).

Digitale leeromgeving
Tijdens de opleiding heb je toegang tot een digitale leeromgeving. Hier vind je het lesmateriaal ter voorbereiding voor een lesdag, de leerdoelen, het persoonlijke intakeformulier, de praktijkopdrachten en e-learning. Ook tref je extra artikelen, minicolleges, publicaties en blogs van o.a. onze docenten ter verdieping van de besproken onderwerpen.

Docenten
De kwaliteit van onze opleidingen en trainingen wordt in belangrijke mate bepaald door de deskundigheid, ervaring en vooral ook didactische vaardigheden van de docent. Juist om deze redenen werkt Conducto uitsluitend samen met docenten met bewezen kwaliteiten. Door ons gescreend op relevante kennis, ervaring en vooral ook op de juiste persoonlijkheid en didactische vaardigheden. Daarbij ligt onze lat hoog.

Investering
De investering per deelnemer bedraagt € 1.995,- (vrij van btw). Dit is inclusief de e-learning, alle (digitale) lesmaterialen, het boek en het certificaat van deelname.

Lesdagen
Deze training geven wij dit keer 1 x in het najaar (donderdagen).

  • Najaar 2024: 19 september, 17 oktober en 14 november 2024
  • Voorjaar 2025: Nog te bepalen