Inkopen van externe inhuur

Startdatum:
11-10-23 09:00

Houd jij je bezig met het inkopen van externe arbeid en hoe verder optimaal te handelen in een sterk veranderende en versnipperde arbeidsmarkt? Tijdens deze 2-daagse training worden al je vragen beantwoord!

Na deze training heb je:

 • Inzicht in de achtergronden van inleen
 • Kennis van visies op inkoop- en inhuurstrategie
 • Duidelijk inzicht in inleenvormen en -risico´s
 • Inzicht in inhuur inrichtingsmodellen (bijv. Inhuurdesk, Broker, MSP)
 • Handvatten en inzicht hoe je kostenstijgingen kunt opvangen bij nieuwe tariefonderhandelingen en/of tenders
 • Een gedetailleerd inzicht in de tarievenopbouw.

Over deze training

MAX. AANTAL DEELNEMERS

9

PRIJS

€ 1.486,00 excl. btw

LEDENPRIJS

€ 1.263,00 excl. btw

Inkopen van externe inhuur

Houd jij je bezig met het inkopen en/of samen met HR organiseren van externe arbeid? De coronacrises vraagt om aanpassing van inkoop- en inhuurstrategieën. Hoe kan je de kosten op de juiste manier analyseren en een aanpak opstellen om de kosten terug te dringen?

De schaarste van arbeid zorgt er daarnaast voor dat veel organisaties steeds meer inhuurkanalen moeten inzetten om de juiste mensen te werven. Hoe ga je om met deze stijgende administratieve verplichtingen. En hoe coördineer je dit allemaal? Hoe blijf je compliant, zonder dat je het de business onmogelijk maakt om flexibel te blijven?

Antwoord op bovenstaande vragen krijg je door je aan te melden!

Waarom een training Inkopen van externe inhuur?

Het kabinet wil werkgevers stimuleren om mensen in vaste dienst te nemen, terwijl we nu te maken hebben met de gevolgen en impact van de corona-crises. En met forse financiële en organisatorische consequenties voor veel werkgevers in Nederland. Korte arbeidscontracten, vast en flex zijn dit jaar door de Wet Arbeidsmarkt In Balans al flink duurder geworden. Daarnaast zal de Wet DBA (regulering inhuur van zzp-ers) in 2020/21 ook een stevig ‘inhuurdossier’ gaan worden voor het managen van arbeidscapaciteit.

De schaarste van arbeid zorgt ervoor dat veel organisatie steeds meer inhuurkanalen moeten inzetten om de juiste mensen te werven. Hoe ga je om met deze stijgende administratieve verplichtingen. En hoe coördineer je dit allemaal? Op welke wijze kan je je inhuur zo organiseren dat ook jouw organisatie optimaal gebruik kan maken van de inzet van tijdelijke arbeidscapaciteit in kwaliteit, tijd en geld?

Voor wie is de training Inkopen van externe inhuur?

Nevi heeft de training Inkopen van externe inhuur ontwikkeld voor Managers Procurement & HR, (senior) Inkopers Flex, Business Partners Flex, HR Business Partners Vast en Flex die werkzaam zijn in de publieke en private sector.

Planning

ZEIST – 11 okt 2023, 09:00 – 17:00

Welke onderwerpen komen aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van de inleenmarkt?
 • Wat zijn inleenrisico’s? Kennis en inzicht in de actuele wet- en regelgeving (WAB, DBA, aansprakelijkheid, leiding, toezicht)
 • Op welke onderdelen moet ik letten in offerte- en onderhandelingstrajecten?
 • Welke verschillende tariefstrategieën (kostprijs plus methodiek, markttarieven, etc.) zijn er te onderscheiden? Uit welke verschillende componenten is een tarief opgebouwd? Hoe kom ik tot een juiste tariefstelling?
 • Welke inhuur inrichtingsmodellen worden er onderscheiden?
 • Hoe ontwikkel en implementeer ik een gedragen en compliant inhuurstrategie?

Werkvormen

De training biedt een interessante mix tussen actuele informatie, praktijk cases vanuit verschillende invalshoeken (HR, Recruitment en Inkoop), inclusief het interactief werken in groepen met voorbereid huiswerk over je eigen organisatie.

En dit alles in een ongedwongen sfeer, om kennis op te doen, handige ervaringen uit te wisselen en een netwerk op te bouwen.

Trainer

De training Inkopen van externe inhuur is in samenwerking met adviesbureau Labor Redimo ontwikkeld en wordt gegeven door Bertrand Prinsen, mede-oprichter en Managing Partner bij Labor Redimo.

De praktijkexpert

Bertrand Prinsen, Mede-oprichter en Managing Partner bij Labor Redimo

Heb je nog een vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder! info@nevi.nl