Nevi Contract- en leveranciersmanagement

Startdatum:
17-09-24 09:15

Ben je (aankomend) contract- en leveranciersmanager en zoek je actuele kennis, effectieve vaardigheden en praktische tools voor succesvol contract- en leveranciersmanagement? Dan is deze opleiding geschikt voor jou.

Je leert:

 • Eigen organisatiedoelstellingen vertalen naar concrete bijdrages door contract- en leveranciersmanagement (CLM)
 • Optimaliseren van een eigen CLM-actieplan en grondige kennis van verschillende contractvormen
 • Ontwikkelen en onderhouden van de relatie met leveranciers en stakeholders

Over deze opleiding

 • OPLEIDINGSDUUR 3 maanden, 8 uur per week
 • OPLEIDINGSVORM Blended, 16 plekken beschikbaar
 • ERKENNING Branche erkend diploma
 • PRIJS VANAF € 5.726,00 excl. btw (exclusief BTW en exclusief het examengeld)
 • LEDENPRIJS VANAF € 5.154,00 excl. btw (exclusief BTW en exclusief het examengeld)

Waarom een opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement?
Contract- en leveranciersmanagement (CLM) staat hoog op de agenda. Zowel bij contractmanagers in het bedrijfsleven als bij de collega’s in de (semi)publieke sector. Meer en meer taken worden uitbesteed en daardoor neemt de afhankelijkheid van leveranciers toe. Leveranciers en contracten die niet goed worden gemanaged, kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie, voor klanten en burgers.

Precies daarom heeft Nevi de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement ontwikkeld voor contract- en leveranciersmanagers in de private en (semi)publieke sector. Een korte en zeer intensieve opleiding die je de actuele kennis, praktische vaardigheden en tools voor effectief contract- en leveranciersmanagement aanreikt. Met de Nevi Contract- en leveranciersmanagement haal je meer waarde uit je contracten en leveranciers en beheers je inkooprisico’s.

Een belangrijk onderdeel in de opleiding is de Contract Management Game (serious game). Tijdens de simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen.

Voor wie is de opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement geschikt?
Je bent (aankomend) contract- en leveranciermanager. Of je werkt als (senior) inkoper, projectmanager of servicemanager en je wilt je ontwikkelen tot contract- en leveranciermanager.

Module
Nevi Contract- en Leveranciersmanagement
Duur: 3 maanden

Action Based Learning principe
Het uitgangspunt rondom Action Based Learning is dat er geen leren is zonder actie (naar Pedler, 1991). De opbouw van het programma kent daarom een cyclisch karakter waarbij “vanuit de eigen probleemstelling, theoretische reflectie en onderbouwing, maar ook door het werken aan opdrachten en het leren van en met elkaar, wordt toegewerkt naar verdieping, nieuwe inzichten en praktische toepasbaarheid”. Ieder blok wordt afgesloten met het werken aan de eigen “bouwstenen”” in het werkboek. Dit zijn logische elementen en de opmaat voor het examen in de vorm van een concreet verbeterplan dat jij als contract- en leveranciersmanager kunt gaan uitvoeren.

De opleiding wordt hierbij ondersteund door materiaal uit het Nevi Kennislab, e-Learning, interactieve leer- en werkvormen, recente artikelen en tal van praktijkervaringen uit verschillende organisaties.

In het opleidingsprogramma is een Contract Management Game (serious game) opgenomen. Tijdens deze simulatie ga je actief aan de slag met een uitdagende CLM-casus en ervaar je de impact van CLM vanuit de perspectieven van verschillende stakeholders. Met deze simulatie krijg je nog meer handvatten aangeboden om uiteindelijk tot een goed verbeterplan voor je eigen organisatie te komen. Ook zal een spreker uit de praktijk van een grote organisatie haar of zijn ervaring en lessons-learned rondom Contract- en leveranciersmanagement met je delen. Daarnaast is er met name tijdens de online begeleiding veel aandacht voor interessante topics die spelen in de CLM community.

Studieprogramma
De opleiding Nevi Contract- en leveranciersmanagement is opgebouwd uit verschillende onderdelen die elk een eigen thema hebben, waaronder een serious game.

Opleidingsduur
Minimaal 3 maanden studiebelasting (8 uur per week).

Type onderwijs
Blended.

Examen
Deze intensieve opleiding rond je af met het schrijven van een verbeterplan voor jouw eigen organisatie of afdeling.

Vrijstellingen
Voor deze opleiding is het niet mogelijk om een vrijstelling aan te vragen.

Instapniveau
Minimaal 3 jaar werkervaring en HBO werk- en denkniveau is gewenst. De training Contractmanagement in 1 dag vormt een goede basis om in te stromen in deze opleiding, maar is niet verplicht.

De praktijkexperts

 1. René van den Hoven, Relatiemanager & Trainer Nevi
 2. Maurice van Helden, Sourcing Consultant Ontwikkelaar en trainer Nevi
 3. Francois Maessen, Purchasing trainer & consultant (unoMEX)
 4. Teus Zanen, Trainer Nevi Purspective, Hoofd Juridische Zaken Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Planning

 • ZWOLLE 17 sep 2024
 • ZOETERMEER 03 okt 2024
 • GARDEREN 14 nov 2024