Contract Management (IACCM™)

Startdatum:
10-11-22 09:30

Deze 3-daagse training (incl. examen) leidt op voor het officiële Contract & Commercial Management Fundamentals certificaat van IACCM™ (International Association for Contract and Commercial Management)


Contract Management – waarom deze training?

Contractering en contract management staan sterk in de belangstelling van het management binnen organisaties. Een van de redenen hiervoor betreft de steeds strenger wordende eisen vanuit wet- en regelgeving en de toenemende risico’s die hieraan verbonden zijn. Een andere belangrijke reden is dat organisaties hun resultaten continu moeten verbeteren, willen ze concurrerend en winstgevend zijn en blijven. Contracten vertegenwoordigen immers geld, veel geld…

Het hebben van het juiste contract, met de juiste afspraken, afgestemd op en in lijn met de mensen, de processen en de systemen, staat daarom centraal in deze certificerende contract management training.

Over IACCM – International Association for Contract and Commercial Management
De International Association for Contract and Commercial Management (IACCM) is een wereldwijd opererend netwerk bestaande uit contract managers, commerciële managers, onderhandelaars, advocaten, (bedrijfs)juristen en supply chain professionals. IACCM is een non-profit organisatie met ruim 30.000 leden in meer dan 150 landen.

IACCM is wereldwijd dé organisatie die de standaard zet en ontwikkeld op het gebied van contractering en contract management.

Contract Management – doel van de training
In deze 3-daagse certificerende training:

 • leert u het belang van contracten en de rol van de contract professional in moderne organisaties kennen;
 • leert u de contract lifecycle en de essentiële elementen van elke fase kennen;
 • leert u hoe u de juiste kennis, aanpak en hulpmiddelen kunt selecteren en gebruiken;
 • leert u belangrijke concepten in contracten en de hieraan verbonden overwegingen begrijpen;
 • leert u de basistechnieken van risico-analyses;
 • leert u de principes en het proces van onderhandeling;
 • leert u het belang van effectief contract management begrijpen, ook na ondertekening van het contract; en
 • wordt u optimaal voorbereid op het Contract & Commercial Fundamentals examen van IACCM.

Contract Management – resultaat van de training
Na afloop van deze 3-daagse certificerende training:

 • kunt u gesprekken over contracten in een commerciële context begrijpen en sturen;
 • kunt u leveranciers en/of klanten managen om een positieve en effectieve werkrelatie te creëren;
 • kunt u zodanig bijdragen aan activiteiten voorafgaand aan de contractondertekening, dat de kans op een succesvolle implementatie toeneemt;
 • beheerst u risico’s en kansen in contracten;
 • kunt u juridische basisfouten in contracten voorkomen en weet u wanneer u extra expertise moet inschakelen;
 • kunt u de juiste stappen nemen om het implementeren van het contract te ondersteunen; en
 • kunt u contractwijzigingen realiseren met een positief resultaat voor zowel klanten als leveranciers.

Contract Management – examen
Het Engelstalige Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM is een gesloten boek examen dat bestaat uit 50 multiple-choice vragen. Om te slagen dient u 70% (35) van de vragen correct te beantwoorden. Het examen duurt 40 minuten. Wanneer u slaagt, ontvangt u het officiële certificaat Fundamentals of Contract & Commercial Management van APMG International (in samenwerking met IACCM).

Contract Management training – voor wie?
Niet alleen de inkoopafdeling dient zich met contracten bezig te houden, álle stakeholders in de organisatie moeten een actieve rol vervullen en participeren in het contractproces, zowel tijdens de contractering als nadat alle handtekeningen zijn gezet.

Deze certificerende contract management training is dan ook van belang voor professionals die betrokken zijn bij contractering en contract management of dit proces ondersteunen en die hun commerciële vaardigheden willen verbeteren. Vanzelfsprekend is de training van belang voor iedereen die zijn basiskennis op het gebied van contractering en contract management wil vergroten.

IACCM™ is a trademark of IACCM.
The training will be given by an accredited trainer working with Suerte Academy, an Accredited Training Organisation of The APM Group.

Uitgebreide omschrijving
Over APMG – Association for Project Management Group
APMG – International is gespecialiseerd in de internationale accreditatie en certificering van organisaties, mensen en processen binnen een scala van industrieën en management disciplines. APMG – International is onder meer bekend van ITIL, PRINCE2, MSP, MoR en tal van andere certificeringen.

Contract Management – voorkennis
U heeft geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Contract Management training en om te slagen voor het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM.

Contract Management – lesmateriaal
U ontvangt een uitgebreide cursusmap met de presentaties, de praktijkopdrachten, de case, een voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Als verplicht studiemateriaal ontvangt u het boek ‘Fundamentals of Contract & Commercial Management’ (waarde € 34,95,-) van IACCM. De training wordt in het Nederlands gegeven. Het lesmateriaal en het examen zijn in het Engels. Op verzoek kunnen we de Contract Management training ook in het Engels verzorgen.

Contract Management – aantal deelnemers
Gezien het intensieve en interactieve karakter van deze 3-daagse Contract Management training is het aantal deelnemers beperkt.

Contract Management – niveau van de training
De 3-daagse training Contract Management wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Contract Management training – examengarantie
Mocht u onverhoopt de eerste keer niet slagen voor het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen, dan mag u geheel kosteloos het examen opnieuw afleggen.

Lesindeling
Contract Management – Lesprogramma

BLOK I
Commerciële contracten – essentials
Commercial relationships: building a foundation
Essential elements of a contract
Beyond the written word
Cost, pricing, payment
Negotiation principles
Overview of the contract management lifecycle: a structured approach

BLOK II
The Contract Management Lifecycle
Initiate phase: requirements
Bid phase: bid and proposal management
Develop phase: selecting a contract type
Develop phase: preliminary agreements
Develop phase: selling goods and services
Develop phase: licenses and leases
Develop phase: other business relationships
Develop phase: complex and specialized agreements
Negotiatiale phase: unplanned negotiation
Manage phase: transition to a new contract
Manage phase: managing performance
Manage phase: managing changes and disputes

Brochure aanvragen

Docent(en)
Deze 3-daagse training (incl. examen) die opleidt voor het officiële certificaat Fundamentals of Contract & Commercial management van IACCM wordt gegeven door een uiterst ervaren, door APMG (i.s.m. IACCM) geaccrediteerde Nederlandstalige trainer.

Startdata

De training Contract Management bestaat uit 3 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd. U kunt fysiek of live online deelnemen. Geef uw voorkeur aan op het inschrijfformulier (bij ‘opmerkingen’). De lestijden zijn van 09.30 uur tot 17.00 uur. U kunt op de onderstaande data deelnemen:

 • 10, 11 en 18 november 2022
 • 6, 7 en 14 november 2023

Prijs / Inschrijven
De kosten van de 3-daagse training Contract Management bedragen € 2.980,- (excl. BTW) per persoon, incl. koffie, thee, lunches, het boek ‘Fundamentals of Contract & Commercial Management’ (waarde € 40,-), een uitgebreide cursusmap, het Fundamentals of Contract & Commercial Management examen van IACCM (waarde € 230,-) en de kosten van een eventueel herexamen.

Gesubsidieerde opleidingsmogelijkheden via het UWV
Wilt u uw kansen op werk vergroten met een opleiding, cursus of training? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de scholingsvoucher van UWV van max. € 2.500,-. De scholingsvoucher geldt niet alleen voor iedereen die een WW-uitkering ontvangt, maar ook voor zzp’ers en werknemers in loondienst (mét een baan). Deze subsidie kunt u bij UWV aanvragen als u een opleiding gaat volgen die u voorbereidt op een zogenaamd ‘kansberoep’. Een kansberoep is een beroep waarmee u veel kans maakt om op korte termijn een baan te vinden. Veel opleidingen van International Management Forum voldoen aan de voorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden!

Bent u verhinderd?
In dat geval kunt u zich kosteloos laten vervangen door een collega. U kunt er ook voor kiezen om u tot een maand voor aanvang van de Contract Management training eenmalig en uiteraard indien mogelijk, te laten overplaatsen naar een volgende Contract Management training. Daarnaast kunt u tot een maand voor aanvang van de training annuleren. In dat geval brengen wij u 5% van het factuurbedrag in rekening met een minimum van € 95,- excl. BTW ter vergoeding van o.a. administratieve kosten. Bij annulering binnen een maand voor aanvang van de Contract Management training bent u het gehele factuurbedrag verschuldigd. Voor welke optie u ook kiest, u dient het altijd schriftelijk aan ons te melden.

Betalingsvoorwaarden
Het factuurbedrag (incl. BTW) dient vóór aanvang van de training, echter altijd binnen 30 dagen na de factuurdatum, betaald te zijn.

Algemene voorwaarden
Op uw inschrijving zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. De annuleringsvoorwaarden kunnen per opleiding verschillen. De hier vermelde annuleringsvoorwaarden prevaleren boven de annuleringsvoorwaarden in onze algemene voorwaarden.

Overige relevante opleidingen die wij u te bieden hebben zijn hier in te lezen.