Afgelopen week 5542 bezoekers
20133 geregistreerde inkopers
3504 app gebruikers

Cursus onderhandelen

Opleiding start op: 22 jul. 2019 10:00

In deze cursus onderhandelen leer je te zoeken naar mogelijkheden die goed zijn voor de partijen die meedoen hierin. Dit vereist creativiteit en zoeken naar alternatieve oplossingen. Je leert verder diverse rollen van emoties bij onderhandelingen en regels voor onderhandelen met succes.


Onderhandelen is het proces van het aftasten van elkaars belangen en voorwaarden, om uiteindelijk te komen tot een akkoord dat voor beide partijen acceptabel is. Als onderhandelaar heb je de taak ervoor te zorgen dat jouw belangen optimaal worden verenigd met die van de tegenpartij, zodat er voor beide partijen sprake is van een win-winsituatie. Assertiviteit, vraagtechnieken en overtuigingskracht zijn hierbij onmisbare vaardigheden. Het is zeer goed mogelijk deze vaardigheden aan te leren en je meer bewust te worden van je eigen gedrag aan de onderhandelingstafel.

In onze tweedaagse training Onderhandelen zullen we oefeningen doen om te achterhalen welke technieken het beste passen bij jouw persoonlijke onderhandelingsstijl. Je krijgt inzicht in het onderhandelingsproces en leert onderhandelingsdoelen te stellen. We gaan aan de slag met vraagtechnieken en het overtuigend aandragen van argumenten. Na afloop van de training ga je stevig de onderhandeling in en weet je de belangen van jezelf of je organisatie beter te vertegenwoordigen.

Onderwerpen

 • Fasen van het onderhandelingsgesprek
 • Voorbereiden op onderhandelen
 • Zoeken naar win-winsituaties
 • Dilemma’s en valkuilen bij het onderhandelen
 • Strategisch onderhandelen
 • Stijlen van onderhandelen
 • Machtsbalans en onderhandelingsklimaat
 • Actief luisteren, vragen stellen en samenvatten
 • Motieven en behoeften van je onderhandelingspartner inschatten
 • Omgaan met dirty tricks
 • Oefenen met onderhandelingssituaties aan de hand van praktijkvoorbeelden

Lesmethodiek

De omschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training. Bij Learnit Training denken we namelijk in maatwerk: praktijksituaties van de deelnemers zijn altijd ons begin- en eindpunt. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald. Leren door ervaren staat in onze trainingen voorop, want niets is zo demotiverend als een leraar die de lestijd vol staat te praten. De training vergt van iedere deelnemers een actieve inzet en het nemen van eigenaarschap, met als resultaat het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en mogelijkheden.

Doelgroep
Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zich vaak in onderhandelingsposities bevinden en het idee hebben daar meer uit te halen, en deelnemers die zich assertiever willen opstellen tijdens een onderhandeling.

Voorkennis
Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Investering
Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:

Duur
2 dagen

Prijs per dag (excl. btw): € 475,-
Subtotaal: € 950,-
btw 21%: € 199,50
Totaal incl. btw: € 1149,50

Certificaat
Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Cedeo-keurmerk
Dankzij hoge klanttevredenheidsscores heeft Learnit de Cedeo-erkenning gekregen. Uit het onafhankelijke onderzoek van Cedeo is gebleken dat we op de trainingen een tevredenheid van 98,7% hebben behaald. Cedeo audit en certificeert als onafhankelijke instantie leveranciers van opleidingen en andere HR-diensten. Een uitvoerige enquête onder de opdrachtgevers vormt een belangrijk deel van de audit.

Gratis cursussen
Solliciteren
Presenteren

Trainingsdata

maandag 22 juli 2019, 10:00-17:00 Amersfoort
vrijdag 26 juli 2019, 10:00-17:00 Amsterdam / Den Bosch / Zwolle
woensdag 31 juli 2019, 10:00-17:00 Eindhoven
maandag 5 augustus 2019, 10:00-17:00 Arnhem / Den Haag / Rotterdam
maandag 12 augustus 2019, 10:00-17:00 Heerenveen
donderdag 15 augustus 2019, 10:00-17:00 Nijmegen
dinsdag 20 augustus 2019, 10:00-17:00 Maastricht
maandag 26 augustus 2019, 10:00-17:00 Alkmaar

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders