Innovatiegericht en Duurzaam Inkopen

Startdatum:
01-10-24 09:30

Algemeen
Tijdens deze training gaan we uitgebreid in gesprek over zowel de juridische- als praktische aspecten van Innovatiegericht en Duurzaam Inkopen. Je leert hoe je met kleine stappen en aanpassingen effectieve veranderingen kunt doorvoeren, hoe je een duurzaamheidsvisie kan vertalen naar praktische én haalbare doelstellingen en hoe er een intrinsiek commitment bij alle stakeholders ontstaat.

Voor wie is de training Innovatiegericht en Duurzaam Inkopen
Deze training is bedoeld voor Inkopers, Budgethouders, Inkoopmanagers en Contractmanagers die de ambitie hebben om aanbestedingen tot een hoger level te brengen qua doelmatigheid en hierbij duurzame innovaties wensen aan te jagen.

Resultaat
Na afloop heb/kun je:

 • Kennis over de (Europese) regelgeving omtrent inkopen van innovatie en weet je wanneer je moet aanbesteden (en wanneer niet);
 • Kennis over de verschillende aanbestedingsprocedures, waaronder de traditionele aanbestedingsprocedures alsook het innovatiepartnerschap, om duurzaam en toekomstgericht in te kunnen kopen;
 • Een innovatieve aanbesteding gestructureerd voorbereiden met de eigen organisatie en marktpartijen;
 • De projectorganisatie inrichten met aandacht voor de juiste functies, rollen en bevoegdheden vóór, tijdens en ná de aanbesteding;
 • Kennis van de elementen die samen duurzaamheid vormen;
 • Inzicht in hoe je de elementen van duurzaamheid kan toepassen binnen aanbestedingen.

Opbouw
De training Innovatiegericht en Duurzaam Inkopen bestaat uit 1,5 lesdag. Elk programmaonderdeel bestaat uit een aantal online en offline interactieve werkvormen:

 • E-learning ter voorbereiding op een (online)lesdag;
 • Colleges, afhankelijk van de mogelijkheden fysiek of via onze digitale leeromgeving;
 • Praktijkopdrachten uitvoeren en bespreken;
 • Studie van verdiepende artikelen (voor de voorbereiding, e-learning en zelfstudie staat +/- 1,5-2 uur per lesdag).

Digitale leeromgeving
Tijdens de training heb je toegang tot een digitale leeromgeving. Hier vind je het lesmateriaal ter voorbereiding voor een lesdag, de leerdoelen, het persoonlijke intakeformulier, de praktijkopdrachten en e-learning. Ook tref je extra artikelen, minicolleges, publicaties en blogs van o.a. onze docenten ter verdieping van de besproken onderwerpen.

Docenten
De kwaliteit van onze opleidingen en trainingen wordt in belangrijke mate bepaald door de deskundigheid, ervaring en vooral ook didactische vaardigheden van de docent. Juist om deze redenen werkt Conducto uitsluitend samen met docenten met bewezen kwaliteiten. Door ons gescreend op relevante kennis, ervaring en vooral ook op de juiste persoonlijkheid en didactische vaardigheden. Daarbij ligt onze lat hoog.

Investering
De investering is €1.145,-. ( vrij van btw).
Dit is voor 1,5 dag inclusief de (digitale) lesmaterialen, e-learning en een certificaat van deelname.

Lesdagen
Deze training geven wij twee keer per jaar in het voor- en najaar (dinsdagen).

 • Najaar 2024: 1 oktober van 09:30 tot 12:30 uur en 15 oktober van 09:30 tot 15:30 uur.
 • Voorjaar 2025: Nog te bepalen