Warehouse Management Systemen (WMS)

Startdatum:
20-06-24 00:00

Warehouse Management Systemen: waarom en wanneer?


warehouse-management-systemen.jpg?id=9652&time=1571295817WMS-pakketten richten zich, zoals de term al aangeeft, op het organiseren en aansturen van werkzaamheden in magazijnen (warehouses). Het betreft dan het sturen van functionaliteiten m.b.t. de totale werking van een distributiemagazijn met inbegrip van de goederenontvangst en -lokalisatie, de lokatiewijzigingen, de order-pickplanning, het orderverzamelen, de inzet van transportmiddelen, de verzending, het voorraadbeheer en de capaciteitsplanning, cross-docking, cycle counting, de ‘rotatie’ van de goederen, het beheer van retourstromen, enz.

Belangstelling voor WMS bijzonder groot!

Veel bedrijven zijn op dit moment op zoek naar een warehouse management systeem. In de Benelux zijn tientallen pakketten te vinden die in meer of mindere mate WMS-functionaliteiten bieden. In deze cursus treft u o.a. een vergelijkend onderzoek naar deze pakketten aan waarbij ook enkele implementaties worden besproken. Deze cursus helpt u bij het selecteren en implementeren van het voor uw organisatie meest optimale systeem.

Voor wie is de cursus Warehouse Management Systemen (WMS) van belang?

  • Logistiek managers
  • Warehouse managers
  • Managers Distributiecentrum
  • Hoofden PD
  • Transport- en distributiemanagers
  • IT-management

Docent(en)

Uw auteurs zijn allen verbonden aan IBM Business Consulting Services.

IBM logo

Persoonlijke begeleiding
Mocht u tijdens het bestuderen van de lesstof vragen hebben, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met uw auteurs.

Startdata

De cursus ‘ Warehouse Management Systemen (WMS)’ gaat op de onderstaande data van start. Op de datum van uw keuze kunt u de eerste les van de schriftelijke cursus ‘ Warehouse Management Systemen (WMS)’ tegemoet zien. Vervolgens sturen wij u elke week een les toe. Aangezien het een schriftelijke cursus betreft, is het ook mogelijk op een ander moment te starten. U kunt uw gewenste datum aangeven op het inschrijfformulier. Voor de bestudering van een lesdeel moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Aan het eind van de cursusperiode ontvangt elke cursist een Certificaat van Deelname.

Actuele data

  • 20 juni 2024
  • 18 juli 2024

Meer informatie

Klik voor meer informatie op de volgende link: https://www.imfacademy.com/nl/partner/inkoopjobs/warehouse-management-systemen.php