Inkoop & Contract Fraude

Startdatum:
14-10-24 00:00

Inkoop & Contract Fraude – officiële ACFE (PE) training

Inkoopfraude kan zich in elke fase van het contract- en inkoopproces voordoen. In deze officiële 2-daagse ACFE (PE) training leert u alles over het voorkomen, opsporen en onderzoeken van contract- en inkoopfraude. De ACFE training Inkoop & Contract Fraude levert 16 PE-punten op voor uw Certified Fraud Examiner (CFE) hercertificering!


Inkoop & Contract Fraude – trainingsmogelijkheden

  • Optie 1: 2-daagse training (klassikaal en live online)
  • Optie 2: In-company training (klassikaal en live online)

IMF Academy is een ACFE Authorized Training Organization (ATO)
IMF Academy is de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van Certified Fraud Examiner (CFE) en ACFE PE trainingen in de Benelux.

Voorkomen en opsporen van inkoop & contract fraude
De opkomst van contractmanagement en het uitbesteden (outsourcen) van goederen en diensten hebben geleid tot een enorme toename van inkoopfraude, die zich in elke fase van het contract- en inkoopproces kan voordoen. De juiste controles, een fraudepreventiestrategie en goede aanbestedingsprocedures zijn noodzakelijk in de strijd tegen deze fraude. In deze 2-daagse training maakt u kennis met de best practices in het voorkomen, opsporen en onderzoeken van contract- en inkoopfraude.

Als organisatie kunt u worden opgelicht door bv. een samenspanning tussen inschrijvers/bieders, tussen werkgever en opdrachtnemer(s) of door inkoopmedewerkers. Daarom moet u zich bewust zijn van alle kwetsbaarheden en risico’s die u loopt tijdens het inkoop- en contractproces. In deze training doet u alle kennis en vaardigheden op en leert u alle technieken om deze veelal verwoestende fraude te voorkomen, op te sporen en te verminderen.

Wat leert u in deze fraude training?
In deze Inkoop & Contract Fraude training leert u:

  • Vast te stellen of een inkoopprogramma in strijd is met wettelijke statuten of burgerlijk recht
  • De ‘red flags’ van omkoping en corruptie te identificeren
  • Fraude met offertes (prijsafspraken) en markttoewijzingsschema’s te herkennen
  • Het risico op leveranciersfraude te verminderen
  • Een onderzoeksplan te ontwikkelen om te kunnen reageren op vermoedelijke inkoopfraude

Voor wie is deze Inkoop & Contract Fraude training van belang?
Deze officiële ACFE (PE) training van belang voor alle Certified Fraud Examiners (CFE’s) die met deze training tevens aan hun PE-verplichting kunnen voldoen en voor alle andere anti-fraude specialisten. Daarnaast is de training van belang voor in- en externe accountants, forensische en management accountants, financiële analisten, controllers, GRC (Governance, Risk, Compliance) officers, (bedrijfs)juristen en advocaten, particulier rechercheurs en alle professionals die op zoek zijn naar (meer) kennis van fraude in het inkoopproces.

Vereiste voorkennis en opleidingseisen
ACFE stelt geen specifieke eisen aan uw voorkennis of opleiding. De training wordt gegeven op HBO/Bachelor werk- en denkniveau.

Over ACFE – de grootste anti-fraude organisatie ter wereld
Certified Fraud ExaminerACFE (Association of Certified Fraud Examiners) is wereldwijd de grootste en meest vooraanstaande anti-fraude organisatie met meer dan 90.000 leden in 160 landen en met chapters in 125 landen waaronder Nederland en België. ACFE is de belangrijkste aanbieder van trainingen op het gebied van fraude preventie, fraude opsporing en fraude onderzoek. ACFE wordt in de verschillende landen vertegenwoordigd door Authorized Training Organizations (ATO’s) die als enige geautoriseerd zijn om de officiële Certified Fraud Examiner (CFE) trainingen te organiseren. In de Benelux is IMF Academy de enige officiële, geaccrediteerde aanbieder van CFE en ACFE (PE) trainingen.

PE-verplichting voor het behoud van uw Certified Fraud Examiner (CFE) titel
Als Certified Fraud Examiner (CFE) bent u verplicht elke 12 maanden ten minste 20 PE-uren te besteden aan het onderhouden van uw titel/certificering. Ten minste 10 uren moeten direct verband houden met het ontdekken en ontmoedigen/bestrijden van fraude en 2 uren moeten een directe relatie hebben met ethiek. Heeft u meer dan 20 PE-uren verdiend in een voorgaande (12 maanden) periode, dan mag u tot 10 PE-uren meenemen naar een volgende periode. De 2-daagse Inkoop & Contract Fraude training levert 16 PE-punten op voor uw CFE hercertificering.

Voertaal
De 2-daagse training Inkoop & Contract Fraude wordt in het Engels gegeven. Het officiële ACFE studiemateriaal van deze training is ook in het Engels.

Programma

Docent

Startdata

De training Inkoop & Contract Fraude bestaat uit 2 dagen. De lestijden zijn van 09.30 uur – 17.00 uur. U kunt de training zowel klassikaal (centraal in het land) als live online bijwonen. U kunt zich inschrijven voor de volgende data:

  • 14 + 15 oktober 2024
  • 19+20 mei 2025
  • 2+3 oktober 2025

Kosten
De kosten van de 2-daagse training Inkoop & Contract Fraude bedragen € 1.980,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. het officiële ACFE studiemateriaal, koffie/thee en alle lunches. U ontvangt 16 PE-punten voor uw CFE her-certificering (indien van toepassing).