Afgelopen week 5542 bezoekers
20133 geregistreerde inkopers
3504 app gebruikers

Leergang InkoopPraktijk B

Opleiding start op: 19 sep. 2019 10:00

Wanneer is inkoop volgens u "strategisch"? Heeft dat te maken met de positionering in de Kraljic inkoopportfolio? Dat zegt alleen iets over hoeveel geld u er aan uitgeeft en hoe moeilijk u iets zou kunnen krijgen. Het zegt niet direct iets over de impact op uw bestaansrecht; onderscheidend vermogen, verdiencapaciteit, concurrentie voordeel.

Belangrijk = klanten
In deze 6-daagse Leergang (plus een terugkommiddag) staat het strategische aspect van inkoop centraal. We noemen inkoop "strategisch" op het moment dat het invloed heeft op de continuïteit en concurrentiepositie van de organisatie. Daarom vormt bij Strategische inkoop “geld verdienen” het uitgangspunt en niet “geld besparen”. Geld verdienen doet u aan (tevreden) klanten. Dus de focus van strategische inkoop is gericht op de “business” die de klanten bedient.

En zeker in onze moderne bedrijfsvoering, waarin wij steeds minder zelf maken en hiervoor vaker externe specialisten (leveranciers) inschakelen, is het managen van de prestaties van zowel eigen organisatie als leveranciers in onderlinge samenhang, de kern van inkoopmanagement geworden.

Anders zakendoen met collega’s en leveranciers vraagt om een nieuwe inrichting van de inkoopfunctie binnen organisaties. Andere rollen en verantwoordelijkheden, andere invulling van processen en andere persoonlijkheidskenmerken en vaardigheden van inkopers. Waar in de leergang InkoopPraktijk A (tactisch) primair de business gerichte invulling van het InkoopProces centraal staat, gaat InkoopPraktijk B (strategisch) vooral over de InkoopFunctie, InkoopMarketing en InkoopVerbetering in relatie tot het realiseren van zakelijke doelstellingen. Daarbij houdt u er rekening mee dat zowel uw collega's als uw leveranciers "mensen" zijn. Organisaties doen geen zaken met elkaar; mensen doen dat. En mensen zijn voorspelbaar irrationeel, primair emotioneel gedreven en (gelukkig) beïnvloedbaar.

Voor wie
Als (senior) inkoper kunt u zich met deze leergang verder ontwikkelen op strategisch niveau. Als horizontaal instromende inkoopmanager biedt deze leergang u juist de inzichten om de inkoopfunctie binnen uw bedrijf te innoveren en verder uit te bouwen. Of als lijnmanager wilt u zich verder verdiepen in de inkoopfunctie en wat het voor u kan opleveren.

U functioneert minimaal op HBO niveau en heeft mogelijk al een Nevi diploma.

Resultaat
Na het doorlopen van deze leergang heeft u:

  • Een Strategische, business gedreven visie op het inkoopvak; Inkoop met business focus;
  • Voldoende kennis van en inzicht in het inkoopvak om een strategische inkoopfunctie neer te zetten;
  • Marketing te bedrijven en InkoopVerbeteringen te initiëren en door te voeren;
  • Een uitgebreide (digitale) toolkit om dit gestructureerd en samenhangend te doen;
  • Aangescherpte beinvloedingsvaardigheden;
  • Een interactief iBook voor op uw iPad als naslagwerk;
  • Eeuwigdurend toegang tot de meest recente lesmaterialen voor deze leergang.

Het trainingsmateriaal wordt u digitaal aangeboden. Als naslagwerk gebruiken wij een interactief iBook met daarin filmpjes, animaties en downloads. Dit boek is uitsluitend op een Apple iPad te lezen. Daarom leveren wij bij deze leergang een Apple iPad Air (16 GB, wifi) mee.

Bij de prijs voor deze 7-daagse leergang zijn de iPad, het interactieve iBook, lunches, diners en vrij gebruik van alle standaarden, templates en hulpmiddelen inbegrepen, evenals de terugkommiddag waarin u uw ervaringen onder begeleiding van de trainer met uw collegadeelnemers deelt en adviezen krijgt over hoe u verder kunt.

Mocht u al een iPad hebben, dan kunt u € 400,- excl. BTW van de prijs van de leergang aftrekken. Bij het inschrijven kunt u aangeven of u met of zonder iPad wilt bestellen.

Daarnaast wordt u uitgenodigd voor de unieke jaarlijkse InkoopAcademie Alumni events, waar u met andere ex-deelnemers kunt netwerken en ervaringen kunt uitwisselen.

Als u al eerder InkoopPraktijk A (of de Leergang Contractmanagement) heeft gevolgd, kunt u B in één dag minder volgen; het worden dan 5 dagen. De eerste dag hoeft u niet aanwezig te zijn, maar mag wel. En aangezien u ook al over een iPad beschikt, wordt het bedrag voor de 5-daagse leergang (plus terugkomdag) dan € 3.425,- excl. BTW.

Agenda

InkoopPraktijk B25 (19-09-2019)

Deze 7-daagse leergang wordt gehouden op:

19-09-2019 1. Hilversum 10:00 18:00
26-09-2019 2. Hilversum 10:00 18:00
03-10-2019 3. Hilversum 10:00 18:00
10-10-2019 4. Hilversum 10:00 18:00
31-10-2019 5. Hilversum 10:00 18:00
07-11-2019 6. Hilversum 10:00 18:00
31-01-2020 7. Hilversum 14:00 18:00

Prijs: €4.225,- (excl. BTW, incl. iPad)

Bronlocatie van deze opleiding

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod via de nieuwsbrief

Webdesign & Webdevelopment by Webtraders